Sararan telefon kılıflarını inci gibi yapacak yöntem! Çöpe atanlar pişman olacak: Yenisini almadan önce bunu deneyin...

Sararan telefon kılıflarını inci gibi yapacak yöntem! Çöpe atanlar pişman olacak: Yenisini almadan önce bunu deneyin...

Akıllı telefon kullanıp da sararan telefon kılıfından şikayetçi olmayan var mıdır? Neredeyse her telefon kullanıcısının ortak şikayetçi olduğu bu konu artık tarihe gömülüyor. Çünkü artık sararan telefon kılıflarınızı inci gibi yapabileceksiniz. İşte kılıflarını kızı temizlemeye yarayacak o yöntem…

Akıllı telefon sektöründe her gün yeni modeller alıcılara tanıtılırken bununla beraber telefon aksesuarları da aynı hızla üretilmeye devam ediyor. Telefonlarda en çok kullanılan aksesuarlardan biri olan telefon kılıfları ise özellikle şeffaf oldukları zaman çok çabuk yıpranmaları undan ve sarar olmalarından dolayı şikayet edilen konular arasında yer alıyor. Hele ki konak aksesuarına sık sık para harcamak istemeyenlerin en büyük dertlerinden biri oluyor. Lakin sararan telefon kalıplarınızı ilk günkü gibi tertemiz yapmanız oldukça mümkün. Artık sararan kılıflarını çöpe atmaya gerek kalmayacak. Bu yöntem sayesinde yenisini almadan eskisiyle hayatınıza devam edebileceksiniz. İşte detaylar…

yeni-proje-15-003.jpg

ŞEFFAF KILIFLARI BULAŞIK DETERJANI İLE TEMİZLEME

Telefon kılıflarının eğer şeffaf ise diğer kılıflara göre çok daha hızlı bir şekilde sararabiliyor. Bunun için bulaşık deterjanı kullanarak temizleme yöntemini uygulayabilirsiniz. Bu kapsamda ilk olarak hazırladığınız ılık suya birkaç damla bulaşık deterjanı dökmeniz gerekiyor. Daha sonra bir diş fırçası yardımı ile telefon kılıfın hem içini hem dışını bu deterjanlı suyla temizlemelisiniz. Bir süre fırçaladıktan sonra daha iyi temizlenmesi için kılıfı tekrar suya batırmalısınız. Yeteri kadar yaptığınızı düşündüğünüzde bir de kirli suyu boşaltarak kılıfı temiz suyun altında durulamalısınız. Daha sonra mikrofiber bez yardımıyla kılıfınızı kurulayıp açık havada tam anlamıyla kurumaya bırakmalısınız.

yeni-proje-16-004.jpg

KARBONATLA TEMİZLEME

Oldukça başarılı bir temizleme ürünü olan karbonat doğal bir temizleyici olmasının yanı sıra etkileyici olmasıyla da sık sık kullanılır. Sararan telefon kılıfınızı akşam karbonat yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak telefon kılıfını bir havlunun ya da bezin üstüne koymalısınız. Daha sonra kılıfın her yerine karbonatı serpmelisiniz. Yine bir diş fırçası yardımıyla fırçanın ucunu biraz ıslattıktan sonra kılıfın her yerini karbonatla fırçalamalısınız. O uygulamayı karbonat macun kıvamına gelene kadar yapmalısınız. Daha sonra iyice temizlendiğini düşündüğünüz takdirde kılıfını duru suyla yıkayabilirsiniz.

yeni-proje-17-001.jpg

BEYAZ SİRKE İLE KILIF TEMİZLEME

Sirke ev temizliğinde de sıklıkla kullanılan doğal malzemelerden biridir. Dolayısıyla telefon kılıfını temizlerken de sirke yardımıyla daha etkileyici bir sonuç alabilirsiniz. Bunun için ilk olarak telefon kılıfınızın sığabileceği büyüklükteki bir kaba 2 yemek kaşığı karbonat ve bir bardak beyaz sirke ekleyin. Bu işlemi yaptıktan sonra su bir miktar kapanacaktır. Eğer ki telefon kılıfı yeteri kadar suyun içine çökme dediyse karışıma bir miktar daha sirke eklemeniz gerekiyor. Kılıfı bu şekilde birkaç saat beklettikten sonra durulayıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN