Sarmaları tencereden kalıp gibi çıkaran yöntem! Bu taktikle yaprakların rengi de asla kararmayacak

Sarmaları tencereden kalıp gibi çıkaran yöntem! Bu taktikle yaprakların rengi de asla kararmayacak

Tencereden bir türlü düzgünce çıkmayan sarmaları tek seferde kalıp gibi çıkaracak yöntem! Ayrıca bu yöntem sayesinde yaprakların rengi de asla kararmayacak! İşte o yöntem...

Yemeklerinizi zenginleştiren ve tadını artıran bir detay olarak tavuk suyu karşımıza çıkıyor. Genellikle çorbaların ve pilavın vazgeçilmezi olan tavuk suyu, aynı zamanda sarma pişirirken de harikalar yaratıyor. Özellikle lahana sarması ve yaprak sarmasında kullanılan bu özel lezzetin sırları şöyle:

YAPRAK SARMASINDA PÜF NOKTASI NELER?

Lezzetli bir yaprak sarma için yaprak seçimi çok önemli. Mevsimine göre toplanan yapraklar genellikle daha lezzetli olur. Etli sarma yapacaksanız, küçük yapraklar tercih etmek ideal olabilir. Zeytinyağlı sarmalar için ise geniş yapraklar daha çok lezzet katar.

Sarmalık yaprakları hazırlamak için öncelikle tuzunu arındırmalısınız. Salamura yapraklar için, tuzdan arındırmak için bir gece öncesinden suda bekletmek faydalı olabilir. Bu süreçte suyunu aralıklı olarak değiştirmeyi unutmayın.

İç harç, sarma lezzetini belirleyen bir diğer önemli nokta. Damak zevkinize uygun bir iç harç hazırlamak ve bunu dengeli bir şekilde sarmaya yerleştirmek gerekiyor. Ayrıca pişirme sırasında pirincin su emeceğini unutmamak önemli.

sarma-tarifi.webp

SARMA PİŞİRME TEKNİĞİ

Pişirme aşamasında, tencerenin dibine kullanılmayan damarlı yapraklar serilebilir. Ardından, tencerenin en altına soğan dilimleri ve domates kabuğu eklemek lezzeti artırabilir.

Sarmaları tencereye boşluk kalmayacak şekilde sıralamak önemli. Pişirdikten sonra daha parlak ve lezzetli olması için zeytinyağı ve limon eklemek harika bir dokunuş olabilir. Tüm sarmaları dizdikten sonra üstünü kapatmak için ek yapraklar kullanabilirsiniz.

Sarmaların dağılmasını önlemek için sarma taşı veya porselen bir tabak kullanarak destek olabilirsiniz. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip, yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Ardından kısık ateşe alarak ağır ağır pişmeye bırakın.

Sarmalar piştikten sonra soğuyana kadar hava ile temas ettirmemek önemli. Bu, kuruma veya kararma gibi sorunları önleyecektir.

Son dokunuş olarak, sarmanın lezzetini artırmak için pişirmeden önce üzerine 1 çay bardağı tavuk suyu gezdirebilirsiniz. Bu, sarmanın kuru kalmasını engelleyerek daha lezzetli bir tat verecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN