Seçtiğiniz karpuz tadından yarılacak! Karpuzun iyisini tokatlayarak anlayacaksınız: Sulu ve olgun karpuz nasıl seçilir?

Seçtiğiniz karpuz tadından yarılacak! Karpuzun iyisini tokatlayarak anlayacaksınız: Sulu ve olgun karpuz nasıl seçilir?

Mevsiminin en sevilen meyvesinden birisi olan Karpuz sezonu nihayet açıldı. Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz seçme işi sanıldığı kadar kolay değildir. Fakat karpuz seçerken bazı püf noktalar bulunur. Bu püf noktaların eşliğinde tatlı ve sulu karpuzu rahat bir şekilde bulabilirsiniz. İşte karpuz seçmenin farklı farklı yolları...

KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden birisi olan karpuz sezonu başladı. Milyonlarca vatandaşın beklediği karpuzun manav ve market reyonlarında yer almasıyla birlikte akıllarda soru işaretleri yer aldı.

Karpuz meyvesi çok sevilse de çoğunlukla karpuzun nasıl seçileceği bilinmiyor. Karpuzun yanlış seçilmesi halinde evinize gittiğinizde kestiğiniz karpuz sizi hüsrana uğratabilir. Karpuzunuzun sulu ve tatlı olması için bazı tüyolar bulunuyor. Tüyolar ise haberimizin devamında yer alıyor.

7hpuhj3rjm9oadfvacve042le3hrhtbwactvtezr.jpeg

TATLI VE SULU KARPUZ SEÇMENİN YOLLARI

  1. Karpuzun kabuğu parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Kabukta çürümüş veya yumuşak bölgeler olmamalıdır. Ayrıca, kabuğun üzerinde sararmış lekeler olmamalıdır.

  2. Karpuz genellikle oval veya silindirik bir şekle sahip olmalıdır. İyi bir karpuzun boyutu orta veya büyük olmalıdır. Ancak çok büyük olanlar iç kısmında sulu olmayabilir.

  3. Karpuzu seçerken hafif bir tıkırtı sesi duymak istersiniz. Karpuzu hafifçe tokatladığınızda sağlam ve dolu bir ses çıkmalıdır. Eğer sesi mat veya boş bir şekilde çıkıyorsa, içi olgunlaşmamış veya kurumuş olabilir.

  4. İyi bir karpuz seçerken, karpuzun ağırlığına da dikkat etmelisiniz. Karpuz ne kadar ağır olursa, o kadar su içeriğine sahip olduğunu gösterir. Ancak aşırı ağırlık da çürümüş veya fazla olgun olduğunu gösterebilir.

  5. Karpuzun alt kısmında bulunan göbeğin hafifçe yumuşak olması gerekmektedir. Eğer göbek sert ise, karpuzun olgunlaşmamış olma ihtimali yüksektir.

  6. Karpuzun tatlı ve aromalı olması önemlidir. Maalesef dışarıdan tat testi yapmak zordur, ancak önceki deneyimlerinizden veya başkalarının yorumlarından yola çıkarak tatlı ve lezzetli bir karpuz seçmeye çalışabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN