Ayşecik filminin başrolü Sertan Acar yıllar sonra ortaya çıktı: Butik otel işletiyor

Ayşecik filminin başrolü Sertan Acar yıllar sonra ortaya çıktı: Butik otel işletiyor

Yeşilçam sinemasında Cüneyt Arkın, Yıldız Kenter gibi usta isimlerle birlikte rol alma fırsatı bulan oyuncu Sertan Acar, yaklaşık 8 filmde oynadıktan sonra hayali olan hekimliği yapabilmek için kariyerinin en parlak döneminde sinemayı bıraktı.

1970'li yılların popüler filmlerinden 'Ayşecik'teki rolüyle hafızalarda yer edinen Sertan Acar, 2,5 yıl süren oyunculuk kariyerinin ardından asıl mesleği olan diş doktorluğuna yöneldi. Yıldız Kenter ile başrolde yer aldığı 'Fatma Bacı' filminin dizisinin çekilmesi için gelen teklifi de reddetti. 2019 yılında hekimlikten emekli olan Sertan Acar, Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kerpe'de eşiyle hayatını sürdürüyor.

5fa8f965d3806c0fdc564289.jpg

SERTAN ACAR'IN HAYAT HİKAYESİ

1948 yılında dünyaya geldi. Eski Fenerbahçeli futbolcu Serkan Acar'ın kardeşidir.

1971 yılında Yeşilçam'da oyunculuk yapmaya başlayan Sertan Acar, kısa süren kariyerinin bir Türk filmini andırdığını şöyle anlatıyor:

"Ayşecik yani Zeynep Değirmencioğlu, o zamanlar abimin (Serkan Acar) flörtüydü. Ses mecmuası en yakışıklı futbolcu yarışması yapmış ve abim de birinci olmuştu. Ondan sonra filmcilerin dikkatini çekti ve abime film teklifi geldi. Ardından Zeynep'in karşısında oynayacak kişi olarak Haydarpaşa'da bir deneme çekimi yaptı. Bu deneme çekiminde de Zeynep, abime aşık oluyor. Böylelikle flörtleri başladı. Sonrasında ben de Zeynep ile tanıştım.

60a9f3d14e3fe1115021cb7e.jpg

"ZEYNEP DEĞİRMENCİOĞLU DENİZE DÜŞTÜ, BEN KURTARDIM"

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampüsündeki Hukuk Fakültesi'nde Zeynep'in amcasının oğlu okuyordu. Onunla da arkadaş olduk. Ben o zamanlar diş hekimliğinde birinci sınıftım. Bir aralık ayında, Zeynep ve kuzeni beni üniversitenin çay partisine davet etti. Karaköy iskelesinden Kadıköy vapuruna binerken Zeynep, bir anda denize düştü. Ben de onu denizden çıkarıp kurtardım. Babası Zeynep'e onu kimin kurtardığını sorduğunda o da olayı anlatıyor ve 'Serkan'ın kardeşi' diyor.

Beni yemeğe davet ettiler. Yemekteyken rejisör Aram Gülyüz de geldi. Bir anda bana, 'Yanında fotoğrafın var mı, sinemada oynar mısın?' diye sordu. O zaman sinemada oynamak inanılmaz bir şeydi. 'Yapamam, bunun dersi vardır falan' dedim. Zeynep'in babası Hamdi Bey senaristti. O da 'Aram, bir deneme filmi çekelim' dedi. Aram Gülyüz 'Ben seni oynatırım. Deneme filmine de gerek yok' dedi. Ve her şey o gün başladı."

2021-05-23-134421.jpg

"CÜNEYT ARKIN SETTE BANA YARDIMCI OLDU"

İlk kez sete çıktığında oyunculuğa dair hiçbir şey bilmediğini belirten Sertan Acar, "İlk filmim 'Bahar Çiçeği'ydi, Ediz Hun, Zeynep Değirmencioğlu ve ben başroldük. Hava harp okulu öğrencisi olarak Zeynep'in flörtü olarak rol aldım" diyor.

Sertan Acar, "O zaman size karşı sette nasıl bir tepki vardı?" sorusuna şöyle yanıtlıyor: "Tüm oyuncular bana karşı mükemmeldi. Hiç yabancılık çekmedim. Heyecandan ne yapacağımı bilmiyordum. Ama gerçekten beni, Aram Gülyüz oynattı. Oyuncular da sette beni o kadar idare ettiler ki... Mesela set arasında ders çalışıyordum. Rejisör, asistanına diyordu ki 'Git bak, eğer derse dalmışsa onun planını en sona bırakalım.' Cüneyt Arkın doktordur. Onun da bana ders çalışırken çok yardımı oldu. 'İnek' tarifi vardır talebelikte, biraz öyleydim."

Eski filmlerin çekilmediğini dile getiren Acar "Zeynep Değirmencioğlu, abim Serkan Acar'ın eşi olduğu için arada görüşüyoruz. Abimle evlendi ve çocukları oldu. Sonrasında o da oyunculuğu bıraktı. Zeynep ile masal filmleri çektik. 'Sinderella Külkedisi'nde prensi oynadım. Şimdi bu tarz filmler yapılmıyor. Hâlâ televizyonda denk geliyorum." ifadelerini kullandı.

2021-05-23-134449.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1948 doğumlu olan Sertan Acar, 2021 yılı itibarıyla 73 yaşındadır.

2019 yılında diş doktorluğu mesleğinden emekli olduğunu söyleyen Sertan Acar, "Kerpe'de doğal bir ortamda yaşıyorum. Hindi, kaz, tavuk, köpeklerim var. KerpeDiem adında bir butik otel yaptık. Bir de deniz kenarında buranın ilk kafesini açtık. Burada ekiyorum, biçiyorum ve yaşıyorum. 17 yaşındaki oğlum Yaman, müziğe çok meraklı. Gitar, piyano çalıyor. Onda o şovmenlik kısım biraz var" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN