Şevin Tepe Gümüşhane yöresinin 'Güzeller'ini seslendirdi

Şevin Tepe Gümüşhane yöresinin 'Güzeller'ini seslendirdi

'Ahura Ritim Topluluğu'ndaki çalışmalarıyla tanınan müzisyen Şevin Tepe'nin ilk kişisel single'ı 'Güzeller' çıktı. Muzaffer Sarıözen'in Gümüşhane yöresinden derlediği anonim bir eser olan, Tepe'nin seslendirdiği 'Güzeller' türküsü Z müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda dinlenebiliyor.

KARAR

12 yıl önce 'Ahura Ritim Topluluğu'na katılarak defjen ve vokallik yapan Şevin Tepe, ilk çalışması 'Güzeller' türküsü ile müzikseverlerin karşısında. Sanatçının single'ı Z müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluştu.

l.jpg

Müziğe küçük yaşlarda başlayan, lise ve okuduğu ilk üniversiteside rock gruplarında vokallik yapan Tepe, Ahura Ritim Topluluğu'nda uzun süre Gürcüce, Azeri Türkçesi, Ermenice, Kürtçe ve Hemşince dillerinde eserler seslendirdi.

Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu olan Tepe, ilk kişisel çalışmasını ise Muzaffer Sarıözen'in derlediği anonim bir eser olan Gümüşhane yöresinden 'Güzeller' türküsüyle yaptı. 'Güzelle'r parçası Türk Halk Müziği'nin geleneksel motifleri ve Batı müziğinin armonik tınısı da içeren bir eser olarak müzikseverlerle buluştu.

İstanbul'da yaşayan, bir lisede müzik öğretmeni olarak hayatına devam eden Şevin Tepe'in ilk single'ı YouTube'da şu linkten dinlenebiliyor:

https://www.youtube.com/watch?v=ePNig38ai6g&list=RDMMePNig38ai6g&start_radio=1

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN