SGK uzmanından EYT'lilere kötü haber! Emeklilik hazırlığı yapanları uyardı: Bunu bilmeyenler geri ödeyecek!

SGK uzmanından EYT'lilere kötü haber! Emeklilik hazırlığı yapanları uyardı: Bunu bilmeyenler geri ödeyecek!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşlar başvurularını tamamlarken SGK Uzmanı uyarılarda bulundu. Peki hangi ödemeler iade alınacak? Tüm detaylar haberimizde.

EYT yasasıyla birlikte emeklilik hakkı kazanan yüzbinlerce vatandaş başvurularını tamamlarken SGK Uzmanı Özgür Erdursun vatandaşı uyardı. Peki hangi ödemelerin geri alınma ihtimali var? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK UZMANI VATANDAŞI UYARDI

SGK Uzmanı Özgür Erdursun katıldığı bir televizyon programında EYT'li vatandaşı uyardı. Mart ayı içinde yürürlüğe giren EYT yasasıyla birlikte binlerce vatandaş SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşturarak başvurularını yaptı. Emeklilik hakkını Nisan ayı itibariyle kazanan vatandaşlar ise ödemelerini Nisan ayından itibaren almaya başlayacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise yaşanan yoğunluk sebebiyle maaş hesaplamalarda hata olabileceğini söyledi.

Emeklilik Dosyalarında Yanlış İncelemeler

Özgür Erdursun SGK personeline bir gün eğitim verilerek dosya inceleme işi verildiğini ve bunun da hatalara yol açabileceğini söyledi. EYT dosyalarının sonrasında uzman gözüyle tekrar incelendiği zaman yanlış emekli edilen birçok kişinin ortaya çıkacağını da belirtti. Özgür Erdursun bu işin çok aceleye geldiğini, SGK personelinin bir suçu olmadığını ve üzerlerinde büyük bir baskı olduğunu belirtti. Özgür Erdursun dosya incelemelerinde iki farklı hata olabileceğini söyledi. Emekli maaşı hesaplanırken sistemsel bir hata yaşanırsa bunun telafi edilebileceğini, ancak devlet maaş hesaplaması yapılırken bir hata yapıldığını söylerse bu ödemelerin faizsiz şekilde 24 ay vadeli olarak geri alınacağını söyledi. Aynı zamanda emekli olan ve maaşı bağlanan kişilere 3, 5, 7 sene sonra emekli olduklarını ancak emekli olamayacaklarının söyleneceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN