Şimdiye kadar yediğiniz tüm turşuları unutun! Ünlü turşuculara taş çıkartacak yöntem ifşa oldu: İşin sırrı o baklagildeymiş

Şimdiye kadar yediğiniz tüm turşuları unutun! Ünlü turşuculara taş çıkartacak yöntem ifşa oldu: İşin sırrı o baklagildeymiş

Turşunuz kıtır kıtır olmuyor ve hemen eriyorsa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Sadece tek bir baklagil sayesinde turşularınız asla erimeyecek. Bu yöntem ünlü turşuculara resmen taş çıkartır. İşte konuya ilişkin detaylar…

Turşu yapmak her ne kadar kolay bir işlem olsa da turşunun kıtır kıtır olması ve ömrünün uzun olması çok da basit olmuyor. Bunun için kullanacağınız bazı ufak yöntemler turşuların daha lezzetli ve daha dayanıklı olmasını sağlayabilir. Ünlü turşucular bile yok sattıkları turşularını bu yöntemle muhafaza ediyor.

yeni-proje-1-001.jpg

TURŞU KAVANOZLARINA DİKKAT

İlk dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri kullanılan kavanozlarda. Kullanacağınız kavanozların ve kapakların hem temiz hem de hijyenik olmasına dikkat ederseniz turşularını daha uzun süre dayanır. Bunun için kavanozları kapatmadan önce kapaklarıyla beraber kaynar suyla yıkayıp sterilize edebilirsiniz.

yeni-proje-2-002.jpg

Bunun yanı sıra turşu malzemelerinin taze ve çürümemiş olmasına özen göstermelisiniz. Eğer çürümüş ya da çürümeye yüz tutmuş malzemeler kullanırsanız turşularınız daha çabuk bozulur. Öte yandan turşuda kullanacağınız sirkenin doğal olması turşunun ömrünü uzatır. Bazı turşucular turşuların içine limon ve defne yaprağı gibi aroma verici malzemeler ekleyerek lezzetini de arttırıyor.

yeni-proje-3-003.jpg

TURŞU BİDONUNUN İÇİNE NOHUT EKLEYİN

Turşunun daha uzun süre dayanmasını ve daha kıtır kıtır olmasını istiyorsanız turşu bidonlarını ya da kavanozların içine elma ve nohut koyabilirsiniz. Bu iki malzeme şunlarda oluşabilecek küfrüm önüne geçer.

Tüm bunların yanı sıra turşuları ağırlıkla kapatarak ve temiz kavanozlarda saklayarak daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca turşuları saklarken doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak yerlerde saklamak oldukça önemli.

yeni-proje-4-003.jpg

BOZULMAYA BAŞLADIYSA TEMİZLEYEREK KURTARIN

Eğer turşularınız bozulmaya başladıysa, üzerinde hafif beyazlıklar oluşuyorsa bu beyaz yerleri temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra sebzeleri kontrol ederek hala çürümemiş haldelerse turşuya tuz ilave ederek ömrünü uzatabilirsiniz. Nohut ve elma ekleyerek, turşunuzu bir süre çalkalayarak bekletin. Bu şekilde turşunuzu kurtarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN