Sinan Akçıl'ın sözlerine tepki göstermişti: Hapsi isteniyor

Sinan Akçıl'ın sözlerine tepki göstermişti: Hapsi isteniyor

Sinan Akçıl'ın bir Youtube kanalında "4 tane eşim var, hiçbirine 'boş ol' diyemedim" sözlerine tepki gösteren Yalçın Kara isimli vatandaş hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sinan Akçıl'ın "Benim 4 tane eşim var, hiçbirine 'boş ol' diyemedim" sözleriyle birçok kişiden tepki almıştı. Tepki gösterenlerden biri olan Yalçın Kara, Ekşi Sözlük'te Akçıl'ı "4 kadın ile nikahlıyım diyen Arap artığı" diyerek küfretmişti.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, Akçıl, Kara'nın sözleri üzerine avukatları aracılığı ile şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıyla hazırlanan iddianamede, Kara'nın sözlerinin "sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçunu oluşturduğu belirtilerek 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianameyi kabul eden İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, Kara'ya savunmasını sunmak için 15 günlük süre verdi. Kara'nın savunmasının ardından mahkemede duruşma görülecek ve karar verilecek.

Bu olay, toplumdaki çok eşlilik konularına ilişkin farklı görüşlerin ve hassasiyetlerin olduğunu gösteriyor. Mahkemenin vereceği karar benzer vakalar için emsal teşkil edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN