Sınav duası en etkili: Sınav kazanmak için okunacak dua ve sureler neler?

Sınav duası en etkili: Sınav kazanmak için okunacak dua ve sureler neler?

Hafta sonu yapılacak olan YKS sınavı öncesi adayları ayrı, velileri de ayrı bir heyecan kaplıyor. Sınav kazanmak için okunacak dua ve surelerin neler olduğunu araştıranlar, çeşitli mecraları kontrol ediyor. Sınavda başarılı olmak için okunacak duaların neler olduğunu araştıran anneler, sınav duasının en etkilisini araştırıyor. Peki sınavda başarılı olmak için okunacak dua ve sureler neler? İşte en etkili ve sınav kazanmak için denenmiş dualar…

Her sınav dönemi olduğu gibi bu sınav öncesi ve sınav esnasında annelerin sınav duası bir hayli etkili olduğu öne sürülür. Sınavda okunacak dua ve sureleri araştıranlar, sınavda başarılı olmak için okunacak duaların neler olduğunu sorguluyor. Sınava girmeden önce okunacak duaları okuyanlar, sınavlarının başarılı geçeceğine inanıyor. Annenin sınava girecek çocuğa okunacak duaları araştırıp okumasının ardından sınavın başarılı geçeceğine inanılıyor. Peki sınavda okunacak dua ve sureler neler? Sınava girerken okunacak duayı Diyanet paylaştı mı? İşte sınavda başarılı olmak için okunacak dualar…

SINAVDA OKUNACAK ETKİLİ DUA İÇİN TIKLAYIN

SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR

Duaya başlamadan önce sadaka atmak ve duaya başlamadan evvel tevbe etmek unutulmamalıdır.

istiğfar(Estağfirullah el azîm) çokça çekip duanın başı ve sonunda Salavat-ı Şerif (Allahume salli ala seyyidine Muhammedin ve alla ali Muhammed) getirilmelidir. Duanın içtenlikle olması kalben yapılması çok önemlidir. Öğrenciler stressiz ve rahat sınava girmeleri için ruhen ve bedenen rahat olmalı ve kalben dualarını yapmalıdır. Bunun için İnşirah Süresini şimdiden Hergün (Elem neşrahleke ) okumalılar.

KUR'AN-I KERİM BİLENLER ARAPÇA OKUSUN

Elem neşrah leke sadrâk, Ve vada’na ‘anke vizrâk, Elleziy enkada zahrâk, Ve refağna leke zikrâk, Feinne me’al’usri Yüsra, İnne me’al’usri yüsra, Feiza ferağte fensab Ve ila rabbike ferğab

Anlamı:
Biz senin için (mutlulugun için )gögsünü açmadik mi? Senden yükünü indirmedik mi? O senin sirtini ezen yükü. Senin şanını yüceltmedik mi? Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylik vardir. Evet, zorlukla beraber bir kolaylik vardir. O halde bos kaldin mi, yine kalk (baska bir iş ve ibadetle) yorul. Ancak Rabbine yönel.

SINAV ÖNCESİ OKUNACAK KISA DUALAR

Sınava girmeden önce de okuyup dua eden kimse meleklerin desteğini alır,onların ilhamıyla doğruyu bulur. Her gün sabah-akşam “Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltü ve Hüve rabbül arşil azîm,”ayetini yedi defa okuyanın Allah’ın izniyle her istediğinin olacağı rivayet edilmektedir.

İmtihana (Sınava girerken şu dua okunur: Rabbi yessir ve la tü-assir Rabbi temmim bil hayr (Rabbim zorlastirma kolaylastir, hayirla tamamına erdir.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN