Şişenin dibinde kalan maden suyunu sakın lavaboya dökmeyin! Bir damlası güzellik merkezinden çıkmış gibi yapıyor

Şişenin dibinde kalan maden suyunu sakın lavaboya dökmeyin! Bir damlası güzellik merkezinden çıkmış gibi yapıyor

Yemeklerin ardından mideyi rahatlatmak veya şişkinliği azaltmak için tüketilen maden suyunun cilt üzerinde de çeşitli etkileri bulunuyor. Özellikle kadınların aradığı güzellik sırrı olan maden suyunun, ciltteki etkileri bakın neler?

Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak ya da kaynaktan doldurularak elde edilen, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm’den daha az olmayan sulara verilen isimdir. Kalorisiz olan ve diyet yapanların da çok fazla tüketildiği maden suyu, vücuttaki gereksiz tuzun atılmasını sağlar. Uzmanlar tarafından özellikle mide rahatsızlığı olanlara tüketim önerisi verdiği maden suyu, yurt dışında mineralli su olarak tanımlanıyor.

Maden suyunun içerisinde bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulundurur. Genellikle soda ile karıştırılan maden suyu doğal, soda ise içme suyuna dışarıdan karbondioksit ilavesi yapılmış yapay bir içecektir. Ayrıca maden suyuyla ilgili yapılan araştırmalar, maden suyunun cilt üzerindeki faydalarını da ortaya koymuştur. Peki, maden suyunun cilt üzerindeki etkileri nelerdir? İşte cevabı…

maden-suyunun-cilde-faydalari-1.jpg

MADEN SUYUNUN CİLDE FAYDALARI

Maden suyu ile soda içerisindeki zengin mineraller sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu tüm vitamini sağlar. Aynı zamanda sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde kavuşmanıza da yardımcı olur. Maden suyu genişleyen gözenekleri sıkıştırarak cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur.

Maden suyunun en önemli özelliğiyse leke giderici olmasıdır. Sivilcelerden ya da farklı dış etkenlerden kaynaklı oluşan cilt lekeleri için maden suyunu buz haline getirerek lekeli yere küçük masaj hareketleriyle düzenli biçimde uyguladığınızda lekelerin yavaşça azaldığını göreceksiniz.

maden-suyunun-cilde-faydalari-2.jpg

Maden suyunun cilt üzerindeki genel etkileri şöyledir:

  • Vücudu ve cildi toksinlerden arındırarak rahatlayıcı bir etki yaratır.
  • İçerisinde bulunan silisyum sayesinde cildi güçlendirerek gözenekleri sıkılaştırır.
  • Yüz bölgesine pamuğa sürülerek uygulandığında temizleyici olarak kullanılabilir.
  • Yağ yakıcı etkisinin yanı sıra temizleyici etkisi ile cildi kirlerden arındırır.
  • Sprey olarak kullanıldığında ciltte ferahlatıcı bir etki yaratır.
  • Yüz kenarlarında gülmekten oluşan mimik çizgilerinin giderilmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN