Siyah çayı saklarken bu yöntemi mutlaka uygulayın! Bayatlamasını önleyip rengini cam gibi yapıyor

Siyah çayı saklarken bu yöntemi mutlaka uygulayın! Bayatlamasını önleyip rengini cam gibi yapıyor

Günün ilk anından gece yatana kadar her an çay yanımızda eşlikçimiz oluyor. Bu da çayın lezzetinin önemi oldukça artıran bir neden. Peki, çayın taze kalması için ne yapılmalı? Çay nasıl saklanmalı? İşte, en doğru çay saklama yöntemi…

Hazırlamasından içmesine kadar farklı bir ritüeli olan çayın Türkler için yeri epey ayrı. Bu yüzden çayı taze ve lezzetli kalması büyük önem taşıyor. Peki, çayı taze tutmak için nasıl saklamak gerekiyor? Çay saklarken nelere dikkat edilmeli? İşte en doğru çay saklama yöntemleri…

ÇAY NASIL SAKLANMALI?

Aşırı ısı, güneş ışığı ve etraftaki kokular çayın hızlı bir şekilde bayatlamasına yol açıyor. Bu yüzden çay saklamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

Çayı uzun süre saklayabilmek için ısı ve koku geçirmeyen kavanozlar tercih etmelisiniz. Çayın tazeliğini uzun süre koruyabilmek için çayı asla plastik kavanoza koymamanız gerekiyor. Çünkü plastik kavanozlar ısıdan ve ışıktan etkilenebilecek yapıya sahiptir. Bu yüzden çayı saklamak için en ideal kavanozlar seramik veya cam olanlardır.

Ancak elinizde cam ya da seramik kavanozlar yoksa o zaman çayı kendi kutusunda veya tenekesinde, her kullanımda ağzını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz.

cay-nasil-saklanir.jpg

Çayı saklarken, ağzı gevşek ya da kapağı tam kapanmayan kavanozlarda saklamamaya dikkat edin. Çünkü çay hava aldığında hemen bayatlayacaktır.

Çayı kavanozdan alırken kullandığınız metal, demir ya da plastik kaşıkların kavanozun içinde kalmamasına özen gösterin. Çünkü bu kaşıklar çayın lezzetini olumsuz etkileyecektir.

Ayrıca marketten çay alırken mutlaka aylık ihtiyacınıza göre alın, fazlasından kaçının. Ve çayı hiçbir zaman buzdolabında saklamayın. Çayın taze ve lezzetli kalmasının en etkili yolu kuru, serin, ısı ve ışık almayan ortamlarda saklanmasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN