SMA'lı Amine'nin acılı annesi: Evladım toprağa basmadan toprak olmasın

SMA'lı Amine'nin acılı annesi: Evladım toprağa basmadan toprak olmasın

SMA Tip-1 hastası 3 yaşındaki Amine Hüma Ertuğrul'un tedavisi için gerekli olan paranın yüzde 40'ı toplanabildi. Amine Hüma'nın annesi, tedavi için zamanlarının kısıtlı olduğunu belirtti. Acılı anne, "Tüm Türkiye'nin evladımın sesini duyup destek olsun istiyorum. 3 yaşındaki evladım toprağa basmadan toprak olsun istemiyorum" diyerek yakındı.

Konya'da yaşayan Mustafa Ertuğrul ve Ayşe Ertuğrul çiftinin 3'üncü çocukları Amine Hüma'ya, doğumundan 13 ay sonra SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Bunun üzerine aile, yurt dışında 1 milyon 880 bin dolara mal olan Zolgensma gen tedavisi için valilik onaylı kampanya başlattı. Tedavi için gerekli olan paranın yüzde 40'ı toplandı.

'ZAMAN KALMADI'

Amine Hüma'nın zamanın daraldığını söyleyen anne Ayşe Ertuğrul, "Zaman kalmadı. 24 aydır süren bir SMA savaşımız var. Hastalığımızın teşhisi çok geç duyuruldu. Amine 13,5 aylıkken SMA teşhisini aldık. 4 ay kadar da valilik izni bekledik. 14 yaşındaki oğlum kardeşinin sesini duyurmaya çalıştı. Sosyal medya üzerinden yayınlar açtı, stantlarda durdu, bize destek oldu. Ama bu yetmiyor. 3 yaşındaki evladım toprağa basmadan toprak olsun istemiyorum. Benim elimden bir şey gelmiyor, evladım 7 makineyle mücadele ediyor" dedi.

Amine Hüma'nın kampanyasında 1 milyon 128 bin dolara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN