Soğan tüketirken mutlaka dikkat edin! En sağlıklı tüketimi bu şekildeymiş: Karatay 'dan tavsiye

Soğan tüketirken mutlaka dikkat edin! En sağlıklı tüketimi bu şekildeymiş: Karatay 'dan tavsiye

Soğan tüketirken mutlaka bunlara dikkat edin! Meğer soğanın en sağlıklı tüketimi bu şekildeymiş! Tavsiyeler ise Canan Karatay'dan geldi...

Kök bitkiler, içerdiği güçlü vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde sağlığımıza sayısız yarar sunar. Bunlardan biri de, şüphesiz, soğandır. Soğan, Türk mutfağında sevilerek tüketilir ve her yemeğe ayrı bir lezzet katar. İçeriğinde barındırdığı A, C ve B grubu vitaminlerin yanı sıra kükürt, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi önemli minerallerle adeta bir şifa deposudur. Soğanı doğru tüketmek, bu faydalarından maksimum düzeyde yararlanmanızı sağlar. İşte soğanı en etkili şekilde tüketme yöntemi…

ÇİĞ SOĞAN TÜKETMENİN YARARLARI

Soğan yemenin faydaları nelerdir? Soğan hangi sağlık sorunlarına iyi gelir? Cilde ve saça ne faydası vardır? - Beden Sağlığı

  • C Vitamini Deposu: Çiğ soğan, yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini, güçlü bir antioksidan olarak serbest radikallerle savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Detoksifikasyon: Soğanda bulunan kükürt bileşikleri, vücudun detoksifikasyon süreçlerine katkıda bulunur ve çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlar.
  • Kalp Sağlığı: Çiğ soğan, yüksek flavonoid içeriği, özellikle quercetin sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir rol oynar. Kükürt, kan inceltici özellik göstererek kalp krizi riskini azaltır ve yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı olur.
  • Sindirim Sağlığı: Çiğ soğanın içeriğinde bulunan prebiyotik lifler, sağlıklı bağırsak florasının gelişimine yardımcı olarak sindirim sağlığını iyileştirir.
  • Kan Şekeri Düzenleme: Çiğ soğan, içerdiği mineraller ve fitokimyasallar sayesinde kan şekeri seviyelerini düzenleyerek diyabetle mücadele eder.

EN ŞİFALISI SOĞANI ÇİĞ TÜKETMEK

Soğanın sağlığa 10 inanılmaz faydası

Soğanın tüm bu faydalarından yararlanmak için onu çiğ olarak tüketmek en etkili yöntemdir. Çiğ soğan, tüm besin değerlerini ve sağlık yararlarını koruyarak, vücudunuza en fazla faydayı sağlar. Yemeklerin yanı sıra salatalarda ve sandviçlerde kullanarak çiğ soğanın gücünden faydalanabilirsiniz.

Editörün notu: Bu bilgi genel bilgilendirme amaçlıdır. Çiğ soğan tüketmeden önce herhangi bir yan etki yaşamamak adına mutlaka bir uzmana danışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN