Sonuçlarına çok şaşıracaksınız! Gece uyumadan önce ayaklarınızın altına limon sürerseniz...

Sonuçlarına çok şaşıracaksınız! Gece uyumadan önce ayaklarınızın altına limon sürerseniz...

Limon; yemeklerde, salatalarda, içeceklerde ve hatta tatlılarda bolca kullandığımız besinlerden biri. Limon yeri geldiğinde farklı işlevler kazanabiliyor. Temizlikten bakıma pek çok alanda kullandığımız limonu geceleri uyumadan önce ayaklarınızın altına sürerseniz, faydaları sizi çok şaşırtacak. İşte, uyumadan önce ayakların altına limon sürmenin faydaları...

Ayaklarımızın altında bulunan derimiz, vücudumuzda en hızlı emilim sağlayan deri kısmı. Geceleri uyumadan önce limonu ayaklarınızın altına sürerseniz, vücudunuzun herhangi bir yerine göre daha hızlı emilim sağlayacak ve limonun faydalarından çok daha hızlı yararlanmanıza yardımcı olacak.

Bir limonu ortadan ikiye kesin ve üst kısmına bir miktar tuz dökün. Daha sonra tuz ve limon suyunun olduğu yüzeyi ayaklarınızın tam topuk kısmından başlayarak ayaklarınızın altına sürün. Daha sonra ayaklarınızı bir süre açıkta bekletip uyuyabilirsiniz.

limonun-faydalari.jpeg

AYAK ALTINA LİMON SÜRMENİN FAYDALARI NELER?

Daha mutlu ve enerjik hissedersiniz:

Gece uyumadan önce ayaklarınızın altına süreceğiniz limon, vücudunuzda hızlı bir şekilde emilecek. Bu hızlı emilim sayesinde vücudunuzun toksinlerden arınması da daha hızlı gerçekleşecek ve vücudunuz daha dinç olacak. Böylelikle gün içerisinde kendinizi hem daha dinç ve enerjik, hem de daha mutlu hissedebilirsiniz.

Uyku kaliteniz artacak:

Limonu gece uyumadan önce ayaklarınızın altına sürdüğünüz zaman, gece alacağınız uykunun kalitesini de arttırmış olacaksınız. Siz gece uyurken tüm vücudunuzu temizleyen limon, aynı zamanda daha rahat bir uyku çekmenize de yardımcı olur.

Cildinize doğal bir bakım:

Limonun içerdiği yüksek C vitamini değerleri, topukların altındaki deri tarafından çok daha hızlı emildiğinden ana da daha hızlı karışacak. Bu da yalnızca geceleri ayak altınıza limon sürerek C vitamininin cildi yenileme ve ölü hücreleri canlandırma etkisinden faydalanmanızı sağlayacak.

ayak-altina-limon-surmek.jpeg

Kilo vermenize yardımcı olur:

Limonu geceleri uyumadan önce yaklarınızın altına sürdüğünüzde hızlı emilimi sayesinde limon, metabolizmanızı da hızlandıracak. Bu da geceleri normalde yavaşlayan metabolizmanızın gece boyu daha hızlı çalışmasına ve sabah kadar kilo vermeye devam etmenize yardımcı olur.

Grip ve nezleden korur:

Limonu gece uyumadan önce ayaklarınızın altına sürerseniz toksinlerden arınmaya ve ödem atmaya başlarsınız. Bu da vücudunuzdaki zararlı serbest radikallerin temizlenmesine katkı sağlar ve bağışıklığınızı güçlendirir. Bağışıklığınız güçlendikçe dönemsel hastalıklar olan grip ve nezle gibi hastalıklara karşı daha korumalı olursunuz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN