Twitter'da seçim öncesi bazı içerikler engellendi: 'Türk hükümetinin talebini yayınlayabiliriz'

Twitter'da seçim öncesi bazı içerikler engellendi: 'Türk hükümetinin talebini yayınlayabiliriz'

Seçime bir gün kala Twitter, mahkeme kararları uyarınca Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdiğini açıkladı. İçeriklerin engellenmesiyle ilgili Twitter'ın sahibi Elon Musk'ı eleştiren bir gazeteciye Musk, "Türk hükümeti ya Twitter'ı tamamen kapatacaktı ya da istedikleri tweetleri sansürleyecektik. Biz de bazı tweetleri sansürlemeyi seçtik." dedi.

14 Mayıs seçimleri öncesi sosyal medya şirketi Twitter’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Twitter, yarın düzenlenecek seçimler öncesinde bazı içeriklerin sınırlandırılacağını açıkladı. Euronews'te yer alan habere göre; Twitter'ın bu kararını eleştiren Bloomberg çalışanı Matthew Yglesias, Elon Musk'ı etiketleyerek şunları yazdı: "Türk hükümeti seçimlerden hemen önce Twitter'dan muhaliflerini sansürlemesini istedi ve @elonmusk buna uydu."

"TÜRK HÜKÜMETİNİN BİZE GÖNDERDİĞİ TALEBİ YAYINLAYABİLİRİZ"

Musk söz konusu paylaşıma yanıt vererek, "Senin beynin yerinde mi Yglesias? Twitter'ın tümüyle kapatılması ya da bazı tweetlere erişimin sınırlandırılması seçeneklerinden hangisini istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Elon Musk "Türk hükümetinin bize gönderdiği talebi yayınlayabiliriz, yayınlayacağız" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN