Evlenecek gençlere devletten faizsiz kredi müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yanık resmen duyurdu

Evlenecek gençlere devletten faizsiz kredi müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yanık resmen duyurdu

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek evlilik kredisi ile evlenecek çiftlere para desteği sağlanacak. İlk 2 yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve sıfır faizli 150 bin TL evlilik kredisi çiftleri memnun edecek. Evlilik kredisi başvurular internet üzerinden alınacak. Peki, evlilik kredisi başvuru şartları neler? Evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? Evlilik kredisi başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte, evlilik kredisi hakkında bilgiler...

Hayat pahalılığı, evlenecek çiftleri ev kurarken oldukça zorluyor. Yüksek enflasyon nedeniyle birçok ürün ve hizmete zam gelirken, devletten 'evlilik kredisi' müjdesi geldi. Kurulacak Aile ve Gençlik Bankası ile sağlanacak evlilik kredisi ile evlenecek çiftlere maddi destek sağlanacak.

EVLİLİK KREDİSİNE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evlilik kredisine dair yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Gençlerin eğitim hayatlarını tamamlayıp, evlilik sürecine başladıkları dönemlerde ev kurmanın mali yükümlülükleri, kendileri için de zaman zaman eğer yeterli ekonomik durumu yoksa çok zorlayıcı olabiliyor.

Gençlerin hayatının başında en mutlu zamanlarını hakikaten en mutlu zamanları olarak geçirmeleri ve öyle hatırlamaları için desteklenmesi gerektiğini düşündük ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu noktadaki hassasiyetini zaten hepimiz çok çok iyi biliyoruz.

Aile Ve Gençlik Bankası kurulmuş oldu. Evlilik kredisi bu bankanın çalışmalarından birisi. Gençlerimiz, 150 bin lira, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve hiç faiz ödemeksizin aldığı anaparayı geri ödeyecek."

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında, evlenmek isteyen genç çiftlere evlilik kredisi çalışması yapıldığını açıkladı.

Evlilik kredisi başvuru tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Evlilik kredisinin, uluslararası standartlarda kurulacak ve dijital ortamda hizmet verecek Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilmesi ve başvuruların internet üzerinden alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN