Sıfır araç almak isteyenlere müjde! O bankadan şartı sağlayanlara 84 ay vadeli taşıt kredisi

Sıfır araç almak isteyenlere müjde! O bankadan şartı sağlayanlara 84 ay vadeli taşıt kredisi

Enflasyon oranı son 24 yılın rekorunu kırarken sıfır araç fiyatları da fahiş oranda zamlandı. Yükselen araç fiyatları nedeniyle vatandaşların kendi birikimleri ile araba sahibi olması zorlaştı. Bir kamu bankası, 84 aya kadar vadeli taşıt kredisi paketini resmen duyurdu. İşte, uygun faizli taşıt kredisi veren o banka...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime kısa süre kala sıfır araç almak isteyen kişilere 84 ay vadeli kredi desteğini sağlanacağını açıklamıştı. Kredinin merak edilen detaylarını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati paylaştı.

HALKBANK'TAN 84 AY VADELİ TAŞIT KREDİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, taşıt kredisiyle ilgili şunları söyledi:

"Ülkede esnaf kültürünün temelleri üzerinde yükselen, girişimci yapısı korunacak. Esnaflarımıza desteğimiz daima sürdü ve sürecek. Ekonomi politikamızın temelinde 'üretim' var. Bu memleket için üreteni destelemek temel görevimizdir.

Bu bağlamda Cumhuriyetimizin 100. Yılında sanatkarlarımızı ve esnafımızı 100 milyar TL tutarında kredi kullandıracağız. 60 ay vadeli uygun taksitlerle yüzde 7,5 faiz oranıyla olacak. Şahıs üst limiti olarak krediler 500 bin TL yükselecek. Ayrıca, iş yeri edindirme ve taşıt kredi limiti 1.5 milyon TL olacak."

Bakan Nebati, 84 ay vadeli ve 1 milyon 500 bin TL limitli araç kredisi verileceğini söyledi.

halkbank-tasit-kredisi-basvuru.jpg

SADECE TİCARİ FAALİYETLERDE KULLANILMAK ŞARTIYLA KREDİ VERİLECEK

Halkbank, işyeri satın alımlarında 120 aya kadar vadeli, ticari faaliyetlerde kullanılacak olan sıfır kilometre araç (otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, midibüs, otobüs vs.) alımlarına yönelik 84 aya kadar vadeli araç kredisi verileceğini açıkladı.

Bu kredi paketinden ise sadece ticari faaliyetlerde kullanılmak üzere sıfır araç alan kişilerin faydalanabileceği belirtildi. İsteyen vatandaşlar da kredi geri ödemesini aylık isteyenler ise 3 aylık periyotlarda ödeyebilecek.

HALKBANK TAŞIT KREDİSİ BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN