Listede adı olan kişilere 4 bin 300 TL ödeniyor! Bakan Yanık duyurdu, mayıs ödemeleri hesaplara yatırılıyor

Listede adı olan kişilere 4 bin 300 TL ödeniyor! Bakan Yanık duyurdu, mayıs ödemeleri hesaplara yatırılıyor

Sosyal yardım, dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılaması için büyük önem arz ediyor. İhtiyaç sahibi olduğu teyit edilen kişiler, devletten destek ödemesi alabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, listede adı kişilere mayıs ayı 4 bin 300 TL destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. İşte, destek ödemesi başvuru şartları...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç vatandaşlara sosyal destek sağlanıyor. Evde bakım parası her ayın 15'inden sonra yapılırken, destek ödemeleri düzenli olarak yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım parasının 2023 Mayıs ayının 15'inden önce verileceğini duyurdu.

Evde bakım parası için açıklama yapan Bakan Derya Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 559 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyorlar. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİYOR?

Evde bakım parası, aşağıdaki şartları taşıyan kişilere veriliyor:

* Yaşlılık, engellilik ya da kronik hastalık nedeniyle sürekli bakıma ihtiyaç duyanlar

* Bakım hizmetlerini kurumdan değil de, aile bireylerinden ya da özel bakıcılarla karşılamak isteyenler

* Gelir ve aylık tutarları belirli bir seviyenin altında olanlar

Bu şartları sağlayan kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen tutarda evde bakım parası almaya hak kazanabilir. Evde bakım parası, aylık olarak ödeniyor ve alınan tutar, kişinin durumuna göre değişebiliyor.

Ayrıca, evde bakım parası almak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporu almaları gerekiyor. Bu rapor, kişinin sağlık durumunu ve bakıma ihtiyacını belirler ve bakanlık tarafından değerlendirilir. Rapor sonucuna göre, kişinin evde bakım parası almaya hak kazanıp kazanmayacağına karar verilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN