Gram altın alacaklara ve bozduracaklara kötü haber! Altın piyasasında ilk defa yaşanıyor

Gram altın alacaklara ve bozduracaklara kötü haber! Altın piyasasında ilk defa yaşanıyor

Güncel altın fiyatlarında son dönemde yaşanan dalgalanma sonrasında kuyumcular tarafından farklı fiyatlandırmalar yapıldı. Gram altının alım ve satım arasındaki fark, herkesi şaşırttı. Altın alış-satış fiyatı arasındaki fark ilk kez bu kadar yüksek seviyelere geldi. İşte, güncel altın fiyatları...

Yüksek enflasyonla beraber altın fiyatlarının yükselmesi, pek çok yatırımcının yeni yol haritası belirlemesine neden oldu. Bu süreçte altın satışı yapan kuyumcular da harekete geçti. Bazı kuyumcular, altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilerek, özel fiyatlarla satışa başladı.

Gram altın fiyatlarının rekor seviyeye gelmesi ve sürekli iniş çıkış yaşanması piyasayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fiyatların sürekli oynaması nedeniyle bazı kuyumcular gram altın alış farkını yükseltti.

SEÇİMDEN SONRA ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Seçimden sonra altın ve diğer yatırım araçlarının nasıl yönde değişeceğini tahmin etmeye çalışan vatandaşlar, uzmanların tavsiyelerini yakından takip ediyor. Hükümetin politikaları nedeniyle bazı yatırım araçlarında baskılama devam ederken, seçimi muhalefetin kazanması durumunda ekonominin gidişatı merak ediliyor.

Altın fiyatlarında her an değişim yaşanabiliyor. Fiyatların değişim göstermesiyle birlikte kuyumcular alış ve satış fiyatları arasındaki farkı giderek artırmaya başladı.

ALTIN ALIM-SATIM FİYATINDAKİ MAKAS İLK KEZ BU KADAR AÇILDI

Bazı kuyumcular tarafından yapılan bu uçurum nedeniyle vatandaşlar altın yatırımı yapmakta zorlanmaya başladı. Seçimin tamamlanmasıyla birlikte kuyumcularda görünen büyük makasın düşmesi bekleniyor.

Piyasalarda alış ve satış fiyatlarında çok fazla fark görülmese de çarşıdaki kuyumcular tarafından alınan fark herkesi şaşkına çevirmiş durumda.

Altın almak veya bozdurmak isteyen kişiler görmüş olduğu uçurum sonrasında alım ve satım işlerinden vazgeçmeye başladı. Gram altın için bazı kuyumcularda 196 TL fark istenmeye başladı.

BUGÜN ALTIN NE KADAR? (13 MAYIS 2023)

Gram Altın

Alış: 1.265,35 TL

Satış: 1.265,87 TL

Çeyrek Altın

Alış: 2.372,00 TL

Satış: 2.482,00 TL

Yarım Altın

Alış: 4.758,00 TL

Satış: 4.981,00 TL

Cumhuriyet Altını

Alış: 9.487,00 TL

Satış: 9.930,00 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN