Twitter'da şok! 2022 Ekim ayında satın almıştı: Elon Musk resmen bıraktı!

Twitter'da şok! 2022 Ekim ayında satın almıştı: Elon Musk resmen bıraktı!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı 2022 Ekim ayında 44 milyar dolar karşlığında satın alarak CEO'luk koltuğuna oturan Elon Musk, görevinden resmen ayrıldığını duyurdu. Twitter'da yaptığı birçok radikal değişiklikle eleştiri toplayan Elon Musk'ın bundan sonra neler yapacağı da belli oldu. İşte detaylar...

Elon Musk paylaştığı bir tweet ile Twitter için yeni bir CEO bulduğunu duyurdu. Musk, yeni CEO'nun göreve yaklaşık 6 hafta içinde başlayacağını belirtti. Elon Musk'ın yeni rolü ise yönetim kurulu başkanı ve CTO olarak güncellenecek. Elon Musk yeni rolünde ürün ve yazılıma odaklanacak.

TWITTER'IN YENİ CEO'SU KİMDİR?

Webrazzi'den Tuğçe İçözü'nün haberine göre Elon Musk, yeni CEO'nun kimliğini açıklamaktan kaçınsa da; The Wall Street Journal'ın paylaştığı bilgilere göre, bu kişi, NBCUniversal'ın reklamcılıktan sorumlu daire başkanı Linda Yaccarino.

Musk daha önce CEO koltuğundan inmeyi planladığını ve 2023'ün sonlarına doğru yeni bir CEO atayacağını dile getirmişti. Böylece daha önce şirketin başında kalıp kalmamasına yönelik gerçekleştirdiği Twitter anketinin sonuçlarını da yerine getirmiş olacaktı.

elon-musk-twitteri-satti-mi.jpg

TWITTER, 'SÜPER UYGULAMA' OLACAK

Yeni CEO'nun X Corp yapısı altında yerini alması planlanıyor. Bu noktada Elon Musk'ın sahibi olduğu X Corp.'un Twitter Inc.'i bünyesine dahil ettiğini hatırlatalım. Elon Musk, daha önce Twitter'ın X adlı bir süper uygulama haline geleceğini ve Çin'in WeChat'i gibi diğer platformlara rakip olabileceğini dile getirmişti. Musk'ın paylaşımında Twitter'dan X diye bahsetmesi, yeni CEO'nun Twitter'ı süper uygulamaya dönüştürme sürecini üstleneceğini gösteriyor.

TESLA HİSSEDARLARINI SEVİNDİRDİ

Elon Musk'ın görevden çekilecek olması ise Tesla hissedarlarını sevindirdi. Bu paylaşımın akabinde Tesla hisseleri yükseliş gösterdi. Elon Musk'ın liderliğinde Twitter'da başlı başına bir değişim gerçekleştiğini söylemek mümkün. Bu değişimin detaylarını merak edenler Elon Musk liderliğinde Twitter'da gerçekleşen tüm değişiklikler başlıklı yazımızı inceleyebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN