Emekliye 15 bin TL ödenecek! Bayram ikramiyesinde görülmemiş miktar, torunların yüzü gülüyor

Emekliye 15 bin TL ödenecek! Bayram ikramiyesinde görülmemiş miktar, torunların yüzü gülüyor

Bayram ikramiyeleri, emekli vatandaşlar için özellikle ekonomik krizin yaşandığı son dönemde önemli hale geldi. Seçim öncesi verilen müjdeler sayesinde vatandaşların alacağı bayram ikramiyelerinin üst seviyelere çıkması kesinleşti. İşte, seçimden sonra Kurban Bayramı'nda emeklilerin alacağı ikramiye tutarı...

Emekli maaşıyla geçimini sürdüren vatandaşlar için sevindiren haber geldi. Yılda iki defa verilen ikramiyeler sayesinde vatandaşlar çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor ya da torunlarına hediye alıyor.

Emekliler, 2023 Kurban Bayramı öncesinde bu ödemeyi alarak bayramda yapacakları harcamalarda rahat bir nefes alacak. SGK, ödemelerin bayram öncesi tamamlanacağını belirtirken, emeklilerin ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptı.

EMEKLİYE KURBAN BAYRAMI'NDA 15 BİN TL İKRAMİYE ÖDENECEK

2023 yılında bayram ödemeleri 1100 TL'den 2 bin TL'ye çıkarılmıştı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bayram ikramiye tutarını asgari ücret seviyesine geleceğini vaat etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması sonrasında bayram ikramiyeleri 8500 TL olacak.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz 2023 Ramazan Bayramı'ndaki ikramiye tutarının da 8500 TL'ye tamamlanacağını bildirdi.

Böylelikle Kurban Bayramı'nda 8 bin 500 TL alacak emekli vatandaşlar, geçen Ramazan Bayramı için de ilave 6 bin 500 TL ödemelerini banka hesapları üzerinden alabilecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

İktidara geldiğinde yapacaklarını sıralayan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapacağını da açıkladı. Asgari ücret tutarının artmasıyla birlikte 12 bin 750 TL alacak olan vatandaşlar, hayat pahalılığı karşısında bir nebze olsun rahatlayacak.

Emeklilere de asgari ücret kadar ikramiye verileceğini belirtilirken böylelikle her emekli vatandaş, 2024 ve sonraki yıllardaki bayram başına 12 bin 750 TL ödeme alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN