Sonunda kıtır kıtır turşunun püf noktası bulundu! Bu püf noktayla turşularınız hiç yumuşamayacak!

Sonunda kıtır kıtır turşunun püf noktası bulundu! Bu püf noktayla turşularınız hiç yumuşamayacak!

Kıtır kıtır ev turşusu! Son gün bile ilk günkü tazeliğinde! Lezzetli ve asla bayatlamayan turşuların püf noktası bulundu! Meğer bütün sır bundaymış. Bu püf noktalarla ilk turşunuz bile kıtır ve taze olacak...

Turşu Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti oalrak ilk sıralarda yer alıyor. Herkes ev yapımı turşu yapmak istiyor ama turşuların yumuşamasıyla birçok emek boşa gidiyor. Sizin için asla yumuşamayan kıtır turşu yapımını bulduk! Bu yöntemlerle turşularınız yumuşamayacak, son turşunuz bile ilk günkü gibi kıtır olacak.

Kıtır turşu yapmak için 5 püf noktası var. Bu püf noktaları uyguladıktan sonra dışarıdan turşu almayacaksınız. İşte evde taze ve lezzetli turşular yapmanıza yardımcı olacak 5 öneri...

KITIR TURŞU YAPMANIN 5 PÜF NOKTASI

5fe103eb55428500581bbb06.jpg

TAZE SEBZE

Turşu yaparken kullandığınız sebzelerin tazeliği turşunuzun kıtırlığı açısından kritik öneme sahiptir. Taze ssebzeler, turşunun dokusunu korur ve turşunuz daha lezzetli hale gelir.

DOĞRU TUZ MİKTARI

Turşunun kıtır olmasının bir diğer püf noktası ise doğru tuz miktarıdır. Az tuz kullanmak turşuyu yumuşatırken fazla tuz kullanmak turşunun tadını bozar. Tuz miktarına dikkat edin.

SİRKE TERCİHİ

Turşu yapımında kullandığınız sirke turşunuzun kıtırlığını doğrudan etkileyecektir. Daha lezzetli turşuları için elma sirkesi veya üzüm sirkesi gibi hafif tatlımsı sirkeler tercih edebilirsiniz.

BAHARAT EKLEMEK

Turşularınıza ekeleyeceğiniz baharatlar turşunuzun lezzettini artırır. Kekik, sarımsak ve kimyon gibi baharatlar turşulara karakter katar.

KARIŞTIRMAK

Turşu yapımında turşunuzu periyodik olarak karıştırmak turşunuzun kıtır olmasına yardımcı olur.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN