‘Süper meyve’ olarak biliniyor, şifasını dünya biliyor! Ormanın derinliklerinde yetişiyor Türkiye'de bulmak neredeyse imkansız

‘Süper meyve’ olarak biliniyor, şifasını dünya biliyor! Ormanın derinliklerinde yetişiyor Türkiye'de bulmak neredeyse imkansız

Dünyanın dört bir yanında sayısız mucizevi etkiye sahip bitki ve ürün bulunurken o besinin içeriğindeki C vitamini limonu bile solda bırakıyor. Türkiye'de yetişmiyor ancak bulan resmen depoluyor. Stresi azaltıyor cilt sağlığından göz sağlığına kadar her alanda etki sağlıyor. İşte kimsenin bilmediği ancak sayısız faydası olan o meyve…

Doğanın insanlığa sunmuş olduğu mucizevi bitki ve meyveler bulunurken son yıllarda popülerliği ile tüm dünyaya nam salan camu camu meyvesi şifası ile herkesi büyülüyor. Dünya genelinde dikkat çeken ve süper meyve olarak bilinen camu camu Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde yetişiyor içeriğindeki C vitamini ile limonu bile geride bırakıyor. Sağlıktan güzelliğe kadar her alanda sağladığı etkilerle dünyanın en çok aranan meyveleri arasında yer alıyor. İşte kimsenin bilmediği ancak sayısız faydası olan o meyve…

ORMANIN DERİNLİKLERİNDE YETİŞİYOR

Güney Amerika’nın Amazon yağmur ormanlarına ait bir meyve olarak karşımıza çıkan camu camu, Amazon havzasındaki Peru, Kolombiya, Brezilya ve Venezuela gibi bölgelerde doğal olarak yetişen bir meyve türüdür. Çoğunlukla su kenarında ve bataklık bölgelerde yetişen camu camu, sulu toprakları ve tropikal iklimi seven bir bitkidir.

camu-camu.jpg

Yağmur ormanlarının nemli ve sıcak iklim koşullarında iyi bir gelişim sağlayan camu camu, yerel halk tarafından toplanarak sık sık tüketilmektedir. Hem ağacı hem de meyvesi Peru gibi ülkelerde ticari amaçla da yetiştirilmektedir. İçerisinde bulundurduğu yüksek C vitamini oranıyla sağlık alanında kullanılan bu bitkinin faydaları da saymakla bitmiyor.

YÜKSEK C VİTAMİNİ

Taze ağırlığının neredeyse 60 katı kadar C vitamini içeren camu camu, bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudu hastalıklara karşı korunmaktadır. Vücuttaki serbest radikallere savaş açan bu bitki yaşlanma sürecini yavaşlatma konusundadır üzerine hiçbir şey tanımıyor.

camu-camu-meyvesi.jpg

ANTİOKSİDAN ETKİ

Doğal antioksidan, polifenol, karotenoidler ve flavonoidler içeren camu camu meyvesi, hücresel hasarı azaltırken kanser, kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıklara karşı koruma sağlamaktadır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUR

İçerisinde barındırdığı C vitamini ve antioksidanlar ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirirken daha iyi bir çalışma sistemi sağlar.

CİLT SAĞLIĞI

C vitamini içeriği ile birlikte cilt sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan camu camu meyvesi ciltteki kolajen üretimini arttırarak kırışıkları azaltıp cildin genel sağlığını desteklemektedir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı Vücut direncini arttırıyor.

camu-camu-meyvesi-1.jpg

GÖZ SAĞLIĞI

Göz sağlığını destekleyen meyveler arasında yer alan camu camu, A vitamini ve beta karotenler içermektedir. Göz hasarını azaltırken görüşü koruyup yaşa bağlı görme bozukluklarını azaltır.

STRES AZALTICI ETKİLER

Hayatımızın içerisine gelip yerleşmiş olan stresle başa çıkmanın en önemli kaynağı da camu camu meyvesi oluyor. C vitamini içeriği ile birlikte stresle mücadeleye yardımcı olan doğal bir destek kaynağı olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN