Suya 1 kaşık ekleyin mucizeyi izleyin! Sabah tüketen akşama kadar acıkmıyor…

Suya 1 kaşık ekleyin mucizeyi izleyin! Sabah tüketen akşama kadar acıkmıyor…

Sağlıklı ve dengeli beslenerek yüksek enerji ve daha sağlıklı bir yaşam sağlayabilirsiniz. Uzmanlar her şeyin yeteri kadar tüketilmesi gerektiğini tavsiye ederken mucizevi besinin de listelerde yer alması gerektiğini belirtiyor. Suya bir kaşık ekleyen mucizeye şahit oluyor. İşte mucizevi besin kaynağı…

Sağlıklı beslenme düzenlerinde uzman diyetisyenler tarafından önerilen chia tohumu, yüksek enerji sağlayan bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı şekillerde tüketilebilen mi faydaları saymakla bitmeyen chia tohumunu suya eklediğinizde jel kıvamında bir form ortaya çıkıyor. Bu besinin faydalarını sizler için araştırdık. İşte mucizevi besin kaynağı…

CHİA TOHUMU FAYDALARI NELERDİR?

Vitamin mineral ve antioksidan kaynağı olarak görülen chia tohumunun başlıca faydaları şu şekildedir:

Yüksek Besin Değeri: Chia tohumları, protein, lif, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi yüksek besin değeri içerir.

chia-nedir.jpg

Sindirim sistemi: Lif bakımından zengin olan chia tohumu sindirim sağlığını da desteklemektedir.

Kalsiyum Kaynağı: Chia tohumları, kalsiyum bakımından zengin bir besin içeriğine sahiptir. Bu kapsamda kemik sağlığını desteklerken aynı zamanda dişlerin güçlenmesine de neden oluyor.

Kolay Kullanım: Sıvı ile temas ettiğinde jelatinimsi bir yapı ortaya çıkar chia tohumu, doğal bir jelatin olarak da kullanılabilmektedir. Smoothi, yoğurt salata veya ekmek üstü gibi birçok farklı yiyecek ve tüketilebilen chia tohumu, içeceklerle bir arada da kullanılabiliyor.

chia-puding-1.jpg

Omega-3 Yağ Asitleri: Omega 3 yağ asitleri açısından zengin bir İçeriğe sahip olan chia tohumu, beyin fonksiyonlarını desteklerken kalp sağlığını iyileştirerek iltihaplanmayı azaltır. Lif ve Omega 3 bakımından zengin olduğu görülen chia tohumunun kalp hastalığı riskini de azalttığı görülmektedir. İnsan üzerinde yapılan birkaç çalışmada chia tohumu takviyelerinin kalp hastalığına neden olan risk faktörleri olan hipertansiyon veya yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını önemli ölçüde azalttığı kaydedildi.

Kiloyu Kontrol Etme: Chia tohumları, su emip şişer ve tokluk hissi sağlar. Bu özelliği ile birlikte kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin de ilk tercihi arasında yer alıyor.

Antioksidanlar: Chia tohumları, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir. İçerisinde spesifik antioksidanlar olan klorojenik asit, kafeik asit, mirisetin, kersetin ve kaempferol bulunur. Bu bileşenler ise hem kalp hem de karaciğer üzerinde koruyucu etki ortaya çıkarırken antikanser özellikleri barındırıyor.

chia-puding.jpg

Kan Şekerini Düzenleme: Chia tohumları, karbonhidratları yavaşça sindirir ve kan şekerini dengeler. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olarak, enerji seviyelerini dengeleyebilir ve açlık hissini azaltabilir.

Her besinin kişi üzerindeki etkilerinin farklı olabileceğini belirtmek gerekiyor. chia tohumu kullanan kişilerin Öncelikle doktoruna danışması gerekmektedir. Bu içerikler bir doktor veya diyetisyen, danışman eşliğinde kullanılmalıdır. Chia tohumu tüketmeden önce mutlaka ve mutlaka su ya da başka bir sıvı ile eşleştirerek kullanım sağlamalısınız. Aksi takdirde sindirim sorunları gibi problemler ortaya çıkabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN