Tahta kaşıklarla yemek yapmadan önce mutlaka bunu yapın! Gözlerinize inanamayacaksınız

Tahta kaşıklarla yemek yapmadan önce mutlaka bunu yapın! Gözlerinize inanamayacaksınız

Genellikle hepimizin mutfakta yemek yaparken kullandığı tahta kaşıklar olur. Büyüklerimiz de yemeklerini sürekli tahta kaşık kullanarak yapar ve tahta kaşıkla yapılan yemeğin lezzetinin bir başka olduğunu iddia ederler. Peki evlerimizde kullandığımız tahta kaşıkların temizliği nasıl yapılır?

Popüler mutfak aletleri değişiyor, ancak tahta kaşıklar zamana direndi ve bunun iyi bir nedeni var. Ahşap, doğal olarak herhangi bir sentetik nesneden daha fazla antibakteriyel özellik ile donatılmıştır, çünkü ağaçların enfeksiyon, bakteri ve küfle savaşmak için doğuştan gelen bir yeteneği vardır ve ahşap, bu özellikleri ölümde bile (yani kaşık haline geldiklerinde) korur. Tahta kaşıklar zamansız bir pişirme aletidir ve uygun şekilde bakıldıklarında uzun süre dayanırlar. Bununla birlikte, güçlü tahta kaşığın bile dezavantajları vardır: Lekelenmeye, kabuklanmaya, yanmaya ve kırılmaya karşı hassastır. Tahta kaşıklara hijyen için ayda bir bu rutin temizlik şeklinde yapılmalıdır. Bu yöntemleri uyguladığınızda içinden çıkan pislikler sizi şoke edecek.

TAHTA KAŞIKLARI TEMİZLEMENİN BEŞ YOLU

1. SABUNLA YIKAYIN

Tahta kaşıkları her zaman su ve sabunla elde yıkayın ve işiniz biter bitmez havada kurutun. Tahta kaşıkları kullandıktan sonra temizlemek ömürlerini uzatmaya yardımcı olacaktır. Tahta kaşıklarınızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın.

basliksiz-6.jpg

2. YAĞ İLE TEDAVİ EDİN

Tahta kaşıklarınızın biraz kuru görünmesi doğaldır. Hatta bölünebilirler. Devam edin ve yiyecekleri bakteri biriktirmeye ve üretmeye davet eden bölünmüş olanları atın. Kurumuş kaşıkları canlandırmak için periyodik olarak mineral yağ, hatta ceviz, zeytinyağı veya keten tohumu yağı ile ovun.

3. İÇİNDE BİRİKEN KİRLERİ DERİNLEMESİNE TEMİZLEYİN

Tahta kaşıkları beyaz sirkeli ve karbonatlı suyla kaynatıyoruz.

4. KOKULARLA LİMON VEYA KABARTMA SODASIYLA MÜCADELE EDİN

Bu kaşıkların lekelenmesi, tat ve kokuları emmesi kaçınılmazdır. Çoğu zaman, bu lekeler ve kokular sonunda kaybolur. Ancak kokuların azalmadığı durumlarda bunları çıkarmak oldukça kolaydır. Yarıya bölünmüş limonun kesik tarafıyla veya kabartma tozu ve su macunu ile yüzeyi ovabilirsiniz. Ya da üzerlerine kabartma tozu serpebilir, limon suyunu cömertçe sıkabilir ve kaşığı biraz marine etmeye bırakabilirsiniz. Sabunlu suyla yıkadığınızdan emin olun ve tamamen kurumasını bekleyin.

maxresdefault.jpg

5. HİDROJEN PEROKSİT KULLANIN

Son olarak, bakterilerin iltihaplanmasından endişe ediyorsanız, kaşıklarınızı sabun ve suyla yıkayarak sterilize edebilirsiniz. Daha sonra üzerine biraz hidrojen peroksit serpin ve kurumaya bırakın. Kullanmadan önce tekrar yıkadığınızdan emin olun.

TAHTA KAŞIKLARI BULAŞIK MAKİNESİNE KOYABİLİR MİYİM?

Tahta kaşıklar, siz onları mahvetmek istemediğiniz sürece asla bulaşık makinesine girmemelidir. Bulaşık makinenizdeki yüksek ısı ve aşırı nem, bulaşıklarınız ve pişirme kaplarınız için harika olabilir, ancak tahta kaşıklarınızın (ve bu konudaki tüm ahşap kapların) bükülmesine, çatlamasına ve hatta kırılmasına neden olur. Tahta kaşıklarınızı daima sabun ve ılık suyla elde yıkayın ve kurumaya bırakın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN