Tansiyonu 12-8'de tutuyor! İlk kez Erzurum'a ekildi, bol bol mahsul bekleniyor: Eğer 14 gün boyunca yenilirse...

Tansiyonu 12-8'de tutuyor! İlk kez Erzurum'a ekildi, bol bol mahsul bekleniyor: Eğer 14 gün boyunca yenilirse...

Tansiyonu 12-8'de tutuyor! İlk kez Erzurum'da ekimi yapıldı! Şimdi ise bol bol mahsul bekleniyor! Eğer 14 gün boyunca yenirse faydası çok...

Erzurum Ticaret Borsası öncülüğünde gerçekleştirilen bir etkinlikte, Pasinler ilçesinde Mor Patates ekimi yapıldı. Mor Patates, hem insan sağlığına olan olumlu etkileriyle hem de boya ve kozmetik sanayisinde kullanımıyla dikkat çekiyor.

MOR PATATESİN FAYDALARI

mor-patates-1.jpg

Mor Patates, yapılan bir çalışmada kan basıncında 4 mm Hg düşüşe yol açtığı gözlemlenmiştir. Ayrıca 14 günlük tüketimle damar sertliğini azalttığı ve bu sayede kalp krizi ve felç riskini azalttığı belirlenmiştir. Yüksek potasyum ve antosiyanin içeriği nedeniyle tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Ayrıca içerdiği polifenoller sayesinde prostat, göğüs ve kolon kanseri gibi hastalıklara karşı koruyucu olabilir.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Eskişehir Kadın Eli Kooperatifi Başkanı Hayriye Kuşçu ve diğer katılımcıların yer aldığı etkinlikte, 7 dönümlük bir tarlada Mor Patates ekimi gerçekleştirildi. Bu etkinlikle birlikte, Mor Patates'in Erzurum'un tarım ürünleri arasında önemli bir yer edinmesi hedefleniyor.

mor-patates-2.jpg

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Mor Patatesin normal patatese göre üç kat daha fazla katma değere sahip olduğunu vurgulayarak, bölgede bu ürünün yaygınlaştırılmasının önemine değindi. Üreticilere desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Oral, Mor Patatesin ekiminden elde edilen gelirin çiftçilere önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Mor Patatesin ilçede çiftçiler için alternatif bir ürün olduğunu ifade ederek, ekimin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Erzurum Ticaret Borsası'na teşekkür etti. Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu ise Mor Patatesin ilçe için büyük bir şans olduğunu dile getirdi ve gelecekte daha fazla verim elde etmek için çalışacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN