Tedavi olmak isterken gençleşti! Bembeyaz saçı sakalı siyah çıkıyor, kimseyi 55 yaşında olduğuna inandıramadı

Tedavi olmak isterken gençleşti! Bembeyaz saçı sakalı siyah çıkıyor, kimseyi 55 yaşında olduğuna inandıramadı

Antalya’da terzi olan Cemil Şimşek, kanser tedavisi gördükten sonra şaşırtan bir değişim yaşadı. Beyazlayan saç ve sakalları tedaviden sonra siyah çıkmaya başlayan Şimşek, her geçen gün daha da gençleşiyor…

Antalya’da yaşayan Cemil Şimşek, 2022’de karın ağrısı şikayeti ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurunca bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. Hemen tedaviye alınan Şimşek’e, kanserli bölgenin cerrahi müdahaleyle alınması ve sonrasında kemoterapi görmesi gerektiği söylendi.

Kemoterapi sürecinde, akıllı ilaç tedavisi de alan Şimşek, bir süre sonra saç, sakal ve vücut kıllarında dökülme olduğunu gözlemledi. Fakat tedavisi bittikten sonra, vücudunda dikkat çekici değişimler yaşandı. Bu değişimleri ise saç sakallarının uzamasıyla fark etti…

yeni-proje-1-002.jpg

İLACIN ETKİSİ ONU GENÇLEŞTİRDİ

Beyaz olan saçlarının siyaha dönmesinin nedenini doktoruna danışan Şimşek, aldığı cevap ile bunun akıllı ilacın etkisi olduğunu öğrendi. Yaşadığı değişimden memnun olduğunu söyleyen Şimşek, "Vücudumda en belirgin değişim, sakallarımın siyaha dönmesi oldu. 3-4 yıl önceki fotoğraflarımda beyazdı sakallarım. Beni görenler 55 yaşında olduğuma inanmıyor. Bu halimden memnunum. İnsanlar saçını, sakalını boyatıyor" dedi.

30’U AŞKIN KANSER TÜRÜNE KARŞI AKILLI İLAÇ UYGULANIYOR

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Karaca, hastaların akıllı ilaçlara dair çeşitli soruları olduğunu aktardı. İnsan hücresinin DNA’sının 24 sene önce keşfedilmesi ile kanser hücresinin DNA’sının anlaşıldığını söyleyen Karaca, "Kansere neden olan mutasyonu biliyorsak, bu mutasyona özel ilaçlar geliştirilebiliyor. Meme, akciğer, kolon, cilt, baş-boyun gibi 30'dan fazla kanser türüne akıllı ilaçlar uygulanabiliyor" dedi.

yeni-proje-002.jpg

Bu akıllı ilaçların kemoterapi ilaçlarından farkını vurgulayan Karaca, kemoterapinin sağlıklı hücrelere de etki ederek öldürdüğünü fakat akıllı ilacın yalnızca kanserli hücrelere müdahalede bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bazen çok şaşırdığımız, hastaların saçının bembeyaz çıkma durumuyla karşılaşıyoruz. 20-25 yaşlarında hastalarımız geliyor ve saçları, sakalları, kaşları beyazlamış oluyor. Hastaların bazıları 'Hocam otobüste bana yer vermeye başladılar' diyor. Ayrıca hastalarımızın saçı düzken çok kıvırcık çıkabiliyor. Beyaz olan saç ve sakalların siyah uzaması da gözlemlenen durumlar arasında"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN