Tehlikeyi uzakta aramaya hiç gerek yok! Her evde bulunuyor ömrünüzü yiyip bitiriyor! Mehmet Öz ‘sakın evinize sokmayın’ diyerek

Tehlikeyi uzakta aramaya hiç gerek yok! Her evde bulunuyor ömrünüzü yiyip bitiriyor!  Mehmet Öz ‘sakın evinize sokmayın’ diyerek

Günlük hayatta kullandığımız pek çok farklı ürün bulunurken hayatımız üzerindeki tehlikeleri de uzmanlar tarafından gün be gün ortaya çıkıyor. Tehlikeyi çok da uzakta aramanıza gerek yok. Her evde en az bir tane bulunuyor ömrünüzü yiyip bitiriyor. Dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz “sakın evinize sokmayın” diyerek herkese uyardı

Ekranlarda sıklıkla görmeye alışık olduğumuz ünlü kalp doktoru Mehmet Öz, tüm dünyayı ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Sağlıklı yaşamanın sırrını paylaşan Öz, alışkanlık haline getirdiğimiz bazı ürünlerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine değindi.

ÇAMAŞIR SUYU

İçerisinde bol miktarda bulunan amonyak ve klor yüzeyleri ve beyaz giysileri tertemiz yaparken üst solunum yolunu tahriş etme, ciğerlere ulaşma ve mide bulantısı gibi problemlere neden olmaktadır. Çamaşır suyu yerine karbonat ve sirkenin gücünden yararlanmak hem daha doğal hem de sağlıklı bir seçenek olacaktır.

camasir-suyu-1.jpg

BÖCEK İLAÇLARI

Sinekleri evden uzaklaştırmak için kullanılan böcek ilaçları sağlık açısından son derece tehlikelidir.

ev-oda-kokusu.jpg

EV KOKULARI

Evin her alanına yerleştirilen ve güzel kokmasını sağlayan oda spreylerinin sandığınız kadar masum olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Akciğerlerin hasar görmesine neden olan oda kokuları üst solunum yolunu etkileyerek dokulara zarar verip gözleri tahriş edebilmektedir. Temiz bir evin kötü kokmayacağını dile getiren Mehmet Öz, kişisel bakım ürünlerinde de kokusuz olanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

YÜKSEK FRUKTOZ MISIR ŞURUBU

Doğrudan karaciğere gitmesi nedeniyle fruktoz mısır şurubunun zararlarına değinen Mehmet Öz, karaciğeri ciddi oranda yağlandırdığını belirterek Kolesterolü yükseltip Karın bölgesinde yağlanmaya neden olduğunu belirtti.

kizartma-1.jpg

TRANS YAĞLAR

Kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağlar iyi kolesterolü düşürüp kötü kolesterolün yükselmesine neden oluyor. Bu nedenle paketli gıdalardan olabildiğince uzak durmanız gerekmektedir.

TOLUEN

Ojelerde, boyalarda ve mumlarda bulunan petrol bazlı parafin, havaya yayıldığında toluen, sinir sistemine hasar verebilir. Kimyasallar gibi buharlaşan bu madde ciğerlere girerek alerjiye neden olabilmektedir. Baş ağrısı, mide bulantısı ya da halisülasyon olarak da bazı yan etkileri bulunuyor.

ALKOL

Karaciğeri zehirleyen toksinlerin başında gelen alkolün çok sık ve yüksek miktarda tüketilmesi de ciddi hasarları beraberinde getiriyor.

sigara-icmek-kapak.jpg

TÜTÜN

Tütün ürünlerinin zararı sık sık vurgulanırken pipo, puro, nargile gibi tütün ürünlerinin de zararını atlamamak gerekiyor. Evde sigara içmeyi bıraksanız dahi eşyaların üzerine sinmiş olan bu koku ve zarar vermeye devam etmektedir.

NPE İÇEREN DETERJANLAR

Nonilfenol etoksilat olarak bilinen ve kısaltması NPE olan kimyasal madde, kullandığımız birçok üründe yer alıyor. Çamaşır deterjanı, şampuan ve temizlik malzemelerinde sıklıkla karşımıza çıkan NPE, düşük sperm sayısına, adet döngüsünü bozmaya ve üreme sisteminin bozulmasına neden olabilir.

naftalin.jpg

​​​​​​​NAFTALİN TOPLARI

Hem yaz aylarında hem de kış aylarında giysilerin arasına konulan naftalin topları görüldüğü kadar masum değildir. Sana söyleyeceğim madde olan bu ürün yerine lavanta kesesini kullanarak böcekleri uzaklaştırarak kendinize de zarar vermemiş olursunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN