Telefonlarda kırılmaz cam devri kapanıyor! Apple patentini aldı, çatlamış ekranlar tarihe karışacak

Telefonlarda kırılmaz cam devri kapanıyor! Apple patentini aldı, çatlamış ekranlar tarihe karışacak

Telefon camının kırılmasından korkanlar artık bu endişenizi tarihe gömebilirsiniz. Bu yeni patent ile beraber artık telefon ekranlarındaki çatlama, kırılma derdi sona erecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Akıllı telefonların kullanıcılarını en çok tedirgin eden yönlerinden biri cam ekranlarının kırılması. Öyle ki bir cam ekranı yaptırmak neredeyse bir telefon almak kadar pahalı. Lakin edinilen bilgilere göre Apple, öyle bir adım attı ki adeta bilim kurgu filminden fırlamış bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre Apple, kendini onaran ekran patentini aldı.

yeni-proje-25-001.jpg

BİLİM KURGU DEĞİL GERÇEK!

Teknolojik gelişmelerle beraber hayatımızdaki en önemli değişimlerden biri tuşlu telefonları rafa kaldırıp akıllı telefonlarla iç içe geçmek oldu. Akıllı telefonların hayatımıza birçok olumlu etkisi bulunurken beraberinde bazı problemleri de getirdi. Öyle ki akıllı telefonların en büyük sorunu kırılmış, çökmüş ya da çatlamış telefon ekranları oldu. İşte tam da bu noktada Apple, yeni bir haberle gündeme geldi.

Apple’ın katlanabilir telefon çıkaracağı haberleri geçtiğimiz aylarda teknoloji gündemine yerleşirken şimdi de Apple, ABD Patent ve Ticaret Ofisi’ne (USPTO) sunduğu kendini onaran ekran patenti ile kullanıcılarını meraklandırdı.

yeni-proje-24-001.jpg

KENDİ KENDİNİ ONARACAK

ShifDelete’de yer alan habere göre, kendi kendini onaran kaplamada göçük oluştuğunda kaplamanın malzemesi dışarıdan müdahale olmadan göçüğü dolduracak. Yeni Apple patenti, ekranda oluşan hasarları otomatik olarak dolduracak bir katmana sahip katlanabilir bir iPhone’u içeriyor. Bu özellik sayesinde Apple, diğer katlanabilir telefonlardan kendini ayırıyor.

yeni-proje-26.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN