Tembellik sarmalından çıkamayanlar bu yöntemlerle arı gibi çalışkan oluyor! Meğer bu kadar kolaymış

Tembellik sarmalından çıkamayanlar bu yöntemlerle arı gibi çalışkan oluyor! Meğer bu kadar kolaymış

Günün yoğun temposunda, birçok kişi zaman zaman tembellik tuzağına düşebiliyor. Ancak endişelenmenize gerek yok. Tembellikten kurtulmak ve daha üretken bir yaşam sürmek mümkün. Peki, tembellikten kurtulmak için ne yapılmalı? Tembelliğe karşı hangi yöntemler işe yarayabilir? İşte, tembellikten kurtulmak için basit yöntemler...

Tembellik, çoğumuzun karşılaştığı ve zaman zaman mücadele etmek zorunda kaldığı bir durum. Günlük yaşamın stresi ve yorgunluğu, bizi hareketsizliğe itebilir. Bu durum hem kişisel, hem de profesyonel yaşamda verimliliği olumsuz etkileyebiliyor. Fakat tembellikten kurtulmak için uygulayabileceğiniz birçok pratik yöntem bulunuyor.

TEMBELLİKLE NASIL BAŞA ÇIKILIR? TEMBELLİKTEN NASIL KURTULUNUR?

YAPILACAKLAR LİSTESİNİ TEK BAŞINA YAPMAMAK

Yapılacaklar listesi, tek başına işe yarayacak bir yöntem değildir. Bununla birlikte listedeki maddelerin planlamasını da yapmak gerekebilir. Bu planlamalar sayesinde gerçekte ne kadar zamanınız olduğunu görürsünüz ve yapmanız gereken işleri tamamlayabilirsiniz.

Sadece liste yapıldığında ise yapılacak işler fazla olacağından işleri ertelemekle sonuçlanabilir, hatta hiçbirini yapmama ihtimali artar.

TÜM HAFTA İÇİN BİR PLAN YAPMAK

Habertürk'te yer alan habere göre, her pazartesi sabah kalktığınızda haftanın planını yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu planlama, tüm hafta boyunca ne yapacağınız konusunda size yardımcı olabilir. Ayrıca bu program sayesinde, tüm programa uymakta zorlansanız da birçoğu hakkında önden bilgi sahibi olacağınız için, önceliklendirdiğiniz takdirde çoğunu bitirebilirsiniz.

GÜNÜ GERİYE DOĞRU PLANLAMAK

İş ile günlük yaşam arasında denge tutturmak zorlaşıyorsa sabit program üretkenliği yöntemini deneyebilirsiniz. Örneğin, eve dönüş saatinizi akşam saat 20.30 olarak belirleyip ardından görevleri planlayarak gününüz üzerinde kontrol sahibi olabilirsiniz.

DİKKAT DAĞITICI UNSURLARI SINIRLANDIRMAK

Tipik dikkat dağıtıcı unsurları gözlemleyin ve ardından bunlara maruz kalmanızı sınırlamaya çalışın. Örneğin, masanızdan dikkatinizi dağıtacak unsurları kaldırın. Bu unsurlar; telefonunuz veya elinizi oyalayacak eşyalar olabilir.

AZ ŞEY YAPMAK AMA HAKKINI VEREREK YAPMAK

''Yeterli vaktim yok, tüm işlerimi tamamlayamam'' diye düşünmek sizi tembelliğe itebilir bu yüzden ihtiyacınız olandan fazlasına evet demeyi bırakmalısınız. Görevlerinizi kendinize göre önceliklendirin, böylelikle daha az şey bitirmiş olabilirsiniz ancak en azından bunları iyi yapmanız sizi rahatlatabilir. İlk durumda hiçbir şey yapmamışken bu yöntemle gün sonunda az ama iyi yaptığınız birkaç iş olacaktır.

POZİTİF KONUŞMAYA ÇALIŞMAK

Negatif konuşmalar bu sebeplerin arkasına sığınarak işleri ertelemenizi sağlar ancak yapacaklarınızı ''benim bu işi halledemiyor olmamın imkanı yok'' gibi motivasyon cümleleriyle tamamlarsanız ve kendinizi bu işi bitirdiğinizde ufak şeylerle ödüllendirirseniz tembelliğinizin de önüne geçebilirsiniz.

PROGRAMA MOLA EKLEMEK

Mola vermemek refahınızı ve genel verimliliğinizi etkileyebilir. Programınızda sık sık ara vermek performansınızı artırabilir ve sizi gelecek görevlere daha iyi hazırlayabilir. Molalarınız sırasında kahve içmek veya yürüyüş gibi egzersizler yapmak, enerjinizi korumanıza ve işinize odaklanmanıza yardımcı olabilir.

KÜÇÜK İŞLERLE VAKİT KAYBETMEMEK

İnsanların geceleri ve hafta sonları çalışmak zorunda kalmalarının nedeni, iş hayatlarının sığlıklarla dolu hale gelmesidir. Yani çok zamanınızı alacak küçük sığ işler sizi gereğinden fazla yorabilir bunun yerine derin ama içerik açısından size katkı sağlayacak işlere yoğunlaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN