Tiryakileri üzecek gerçek! Havalar ısınınca çay içmeyi azaltın: Vücuda 5 etkisi ortaya çıktı

Tiryakileri üzecek gerçek! Havalar ısınınca çay içmeyi azaltın: Vücuda 5 etkisi ortaya çıktı

Türkiye’de birçok kişi şüphesiz ki çay içmeden duramıyor. Ancak, tiryakileri üzecek gerçek ortaya çıktı. Hava sıcaklıkları git gide artarken, sıcak havalarda çay içmenin olumsuz etkileri de belli oldu. İşte detaylar…

Birçok kişi yaz kış demeden çay içmeden duramasa da sıcak havalarda çay içmenin vücuda zarar verebileceği ortaya çıktı. Özellikle havaların sıcak olduğu dönemlerde yüksek sıcaklıkta çay tüketimine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, sıcakta çay içmenin etkileri nelerdir? İşte cevabı…

SICAK HAVALARDA NEDEN ÇAY İÇİLMEMELİ?

Dehidrasyon: Çayda bulunan kafeinin idrar söktürücü bir etkisi vardır. Bu da vücudun sıvı kaybetmesine neden olur. Sıcaklıkların yüksek olduğu dönemlerde zaten terleme yolu ile su kaybı yaşandığından çayın tüketilmesi de dehidrasyona yol açabilir.

sicak-havalarda-neden-cay-icilmemeli-1.jpg

Isı kaybı: Sıcak çak tüketimi vücut sıcaklığının artmasına ve terleme ile beraber vücuttan fazla ısı kaybı yaşanmasına yol açabilir. Bu da vücut sıcaklığının dengelenmesini zorlaştırır.

Sindirim sorunları: Sıcak çay tüketimi sindirim sistemine olumsuz etkide bulunabilir. Yüksek sıcaklıktaki çay mide yanması, hazımsızlık ve reflü gibi sindirim sorunlarına yol açabilir.

Uykusuzluk: Çaydaki kafeinin uyarıcı bir etkisi vardır. Yüksek miktarda çay tüketimi uyku sorununa yol açabilir. Özellikle yazın sıcak akşamlarda tüketilen sıcak çay, uykusuzluk sorununu daha da artırabilir.

sicak-havalarda-neden-cay-icilmemeli-2.jpg

Susuzluğu artırır: Sıcak çay tüketimi susuzluğun artmasına yol açar. Bu da daha fazla su tüketimi gerektirebilir.

Tüm bu nedenlerden dolayı sıcak havalarda çay tüketirken dikkatli olmak gerekiyor. Alternatif olarak taze sıkılmış meyve suyu, limonata ya da soğuk bitki çayları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bol su tüketimi de vücudu nemli tutmak ve serinlemek için önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN