TRT dizisinde skandala imza atan olay! Dizi çalışanları resmen kapı dışarı edildi: Sendikadan şok eden açıklama

TRT dizisinde skandala imza atan olay! Dizi çalışanları resmen kapı dışarı edildi: Sendikadan şok eden açıklama

TRT dizisinde skandala imza atan olay yaşandı. Dizi çalışanları bir anda topluca işten çıkarılırken, çeşitli iddialar da gündeme geldi. İşte detaylar…

TRT1’in iddialı yapımlarından Mehmed: Fetihler Sultanı, ağır çalışma şartları, eksik prim ödemesi ve set çalışanlarının toplu işten çıkarılması gibi konularla gündeme geliyor. Söz konusu iddialar sosyal medyada artarken, DİSK’e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası’ndan da bir açıklama geldi…

yeni-proje-11-001.jpg

“TOPLU İŞTEN ÇIKARMA…”

Sine-Sen sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yasa dışı çalışma saatleri, bölüm başı ücret dayatması, eksik prim ödemeleri, ağır çalışma koşulları ve toplu işten çıkarma... Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi emekçileri yalnız değil. Aralarında birçok üyemizin bulunduğu emekçilerin hak mücadelesinin yanındayız"

Ayrıca, dizi setinde iş güvenliği önlemlerinin yeterli şekilde alınmadığı belirtilerek geçtiğimiz Ocak ayında sette çıkan bir yangında işçilerin hayatının tehlikeye atıldığı ifade edildi.

Sinema Emekçileri Sendikası yaptığı açıklamada, “TRT'de yayınlanan "Mehmed: Fetihler Sultanı" adlı dizi filmin çekimlerinde, haftalık olarak ödenmesi gereken bölüm başı ücret dayatılarak eksik ödeme yapılmış, SGK primleri gerçek ücretler üzerinden yatırılmamış, sette işçi sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmamış, ağır çalışma koşulları altında çalıştırılan işçiler, aralarında çok sayıda üyemizin de bulunduğu, topluca ve hiçbir gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılmıştır.

09.01.2024 tarihinde sette yangın çıkmış ve bu korkunç olay sırasında çalışanlar hayati tehlike atlatmıştır. Yangın esnasında set ekipmanlarını kurtaran çalışanlara yapım şirketi tarafından bir teşekkür bile edilmemiş.” Bilgilerini paylaştı.

ui.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN