Tüm kiracıları ilgilendiren karar! Başvuranlara 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak: Tek şartı var

Tüm kiracıları ilgilendiren karar! Başvuranlara 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak: Tek şartı var

Aylık 5.250 TL'lik kiralık yardımı desteği sağlanacağı duyuruldu ve kira yardımının kapsadığı bütün ince ayrıntılar açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL'lik kiraya katkının sunulacağını dile getirdi.

Kirasını ödeyemeyenler için son derece mühim bir açıklama yapıldı. Kira yardımı haberinin binlerce insanın yüzünü güldürdüğü belirtilirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL'lik kira desteğinin sağlanacağını ifade etti. Konu hakkında Bakan Kurum, açıklamalarında şu cümleleri kullandı:

BAKAN KURUM'UN İFADELERİ

"Tüm talepler dikkatli bir biçimde değerlendirilecek ve çoğunluğun bulunduğu yapılar dönüşüm sürecine hızla geçecek."

İstanbul'da "Yarısı Bizden" kampanyasına başvuruların sona erdiği belirtildi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bu konuda da bir açıklama yaptı. Bununla beraber, kapsamında 1.019.471 bağımsız birim için 269.670 başvuru alındı ve 118 bin konutta tasarım çalışmaları başladı.

2-018.jpg

5.250 LİRA KİRA DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Tüm talepler dikkatli bir biçimde değerlendirilecek ve çoğunluğun bulunduğu yapılar dönüşüm sürecine hızla geçeceği belirtildi. Bu bağlamda, süreç boyunca vatandaşlara 10.500 TL'lik taşınma yardımı ve aylık 5.250 TL'lik kira desteği sunulacağı belirtildi. Başvuruların alındığı ilçeler Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Üsküdar ve Fatih olarak belirlenirken, en az başvuru alan ilçeler Adalar, Şile, Çatalca, Başakşehir ve Beykoz olarak belirtildi.

Bakan Kurum, İstanbul'u her türlü felakete karşı daha dayanıklı hale getirmek için sürekli çalışacaklarını belirtti. Bu kampanya ile İstanbullular için umut verici bir dönem başlamış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN