Türk mutfağının en iyi çorbası seçildi! Yaz kış demeden herkes bunu içiyor, lokantaların gözdesi, gribin ise ilacı

Türk mutfağının en iyi çorbası seçildi! Yaz kış demeden herkes bunu içiyor, lokantaların gözdesi, gribin ise ilacı

Türk mutfağının gelmiş geçmiş en iyi çorbası seçildi. Herkes yaz kış demeden höpürdeterek bu çorbayı içiyor. Lokantaların gözdesi, vatandaşın ilacı oldu. Denemeyen kaldıysa pişman olacak. İşte Türk mutfağının en iyi çorbası…

Türk mutfağının hem lezzetli hem de şifalı birçok farklı çorbası bulunuyor. Ancak içlerinden öyle bir tanesi var ki hem besin değeri ile hem de şifasıyla hepsini sollayıp geçiyor. Lezzetli olmasının yanı sıra vücuda sağladığı faydalarla da sofralardan eksik edilmeyen mercimek çorbası, kırmızı veya yeşil olarak 2 farklı türde yapılıyor. İçerisine eklenen soğan, havuç, domates gibi sebzelerle de besin değeri arttırılırken lif, protein, demir folik asit ve diğer vitamin ve mineraller açısından zenginleştiriliyor.

MERCİMEK ÇORBASININ FAYDALARI NELERDİR?

Besin zinciri içerisinde oldukça büyük bir öneme sahip olan mercimek, çoğunlukla çorba olarak tüketilmektedir. İçerisinde bulunan yüksek lif oranı ile birlikte sindirim sistemini düzenleyen mercimek tokluk hissini de arttırır. Bunun yanı sıra kolesterol dengeleyici bir etkisi bulunurken kalp sağlığını da korumaktadır. İçeriğinde yer alan demir minerali ile birlikte kansızlık sorununa iyi gelen mercimek protein bakımından da zengindir. Özellikle sporcuların tükettiği mercimek kas ve dokuların gelişimine de katkı sağlıyor.

mercimek-corbasi.jpg

Kış aylarında sofralardan eksik edilmeyen mercimek çorbası besleyici özelliğinin yanı sıra oldukça da lezzetlidir. Pratik bir şekilde yapılabilen bir çorba olması nedeniyle de sıklıkla tercih ediliyor.

EN KÖTÜ ÇORBA BELLİ OLDU

TasteAtlas tarafından yapılan açıklama ile birlikte "Dünyanın en kötü 100 yemeği" belirlendi. Listenin 7. sırasına lahana çorbası yerleşti. Karadenizlileri kızdıran liseye de tepki aldı.

karalahana-corbasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN