Türkiye’de çok ama alan yok! Almanların turp gibi olma sırrı o besinde:Dünya her yerde bunu ararken Türkiye’de yüzüne bakılmıyor

Türkiye’de çok ama alan yok! Almanların turp gibi olma sırrı o besinde:Dünya her yerde bunu ararken Türkiye’de yüzüne bakılmıyor

Almanlar tarafından sıkça tüketilen bu besin Türkiye’de çok ama alan yok. Dünya her yerde bunu ararken Türkiye’de yüzüne bakılmıyor. İşte, Almanların şifa sırrı olan o besin…

Keçi sütü, dünyada her geçen gün daha çok popülerliği artan, yüksek besin değerli ve sağlıklı bir içecektir. Özellikle Almanların çok fazla tükettiği keçi sütü, soğuk havalarda bağışıklık sistemini koruyor. Fakat Türkiye’de hak ettiği değeri görmüyor. 2021’de Türkiye’de 622.785 ton çiğ keçi sütü üretimi yapılırken, 2022’de bu oranda %13,2 azalış yaşanmıştır.

KEÇİ SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Yağ oranı inek sütüyle benzer olsa da daha küçük yağ kürecikleri içeriyor. Bu yüzden de sindirimi kolaylaştırıyor. İnek sütünden yapılan lor peynirine göre daha yumuşak kıvamı olan keçi sütünün tahrişi azaltma özelliği de vardır.

keci-sutunun-faydalari-1.jpg

Keçi sütündeki yağ asitleri ile oligosakkaritler, antiinflamatuar etkiye sahiptir. Bu da, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya ve genel bağışıklık sisteminin performansını artırmaya yardımcıdır.

Keçi sütünde inek sütüne oranla daha az laktoz vardır. Yoğurtla kültürlendiği zaman elde edilen keçi sütü ürünleri, orta derecede laktoz duyarlılığı olanlar için inek sütüne göre daha kolay sindirilebiliyor.

keci-sutunun-faydalari-2.jpg

Keçi sütünde bağırsak sağlığına destek olan karbonhidratlar vardır. Bu oligosakkaritler, bağırsak floramızdaki iyi bakterilerin büyümesini teşvik ederek sindirimi güçlendirir.

Keçi sütünde inek sütünden biyolojik olarak daha faydalı olduğu düşünülen mineraller vardır. Özellikle kalsiyum ile magnezyum, kemik sağlığını artırır ve vücut tarafından daha etkili emilerek kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN