Tuvalete poşet çay koyun 1 saat sonra gözlerinize inanamaycaksınız! Ustaların basit hilesini sizinle paylaşıyoruz

Tuvalete poşet çay koyun 1 saat sonra gözlerinize inanamaycaksınız! Ustaların basit hilesini sizinle paylaşıyoruz

Türkiye, dünyanın en büyük beşinci çay üreticisi olarak dikkatleri üzerine çekerken özellikle Rize ve Trabzon'da yetiştirilen çay aynı zamanda ülkemizde en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Siyah çay, Türkiye'de sadece içmek için tüketilirken başka ülkelerde dikkat çekici bir şekilde temizlik malzemesi olarak dahi kullanılabiliyor.

Dünyanın beşinci en büyük çay üreticisi olan Türkiye'de, en çok tüketilen içeceklerden birisi de özellikle Trabzon ve Rize'de yetiştirilen siyah çaydır. Siyah çay, Türkiye'de sadece içmek için tüketilirken başka ülkelerde dikkat çekici bir şekilde temizlik malzemesi olarak dahi kullanılabiliyor.

Çayın iyi bir temizlik aracı olduğuna inanmak bir hayli zor olsa da çay yaprakları, Uzak Doğu ülkelerinde zaman zaman temizlik için kullanılabiliyor.

Yaş çay yaprağı alım kampanyası başlıyor - Son Dakika Haberleri

Uzak Doğu ülkelerimde özellikle parke temizliğinde siyah çayı kullananlar, aldıkları sonuçtan oldukça memnun.

PARKE ZEMİNİ TEMİZLİĞİNDE YAPILMASI GEREKENLER

Çaydaki tanik asit, mat eski parke zemini temizler ve parlaklık katar. Çay kullanarak parke zemini temizlemek için şu birkaç adımı izlemek gerekiyor:

*Bir tencereye su kaynatın ve suya beş ila altı poşet çay ekleyin. Isıyı kapatın ve çayın oturmasına ve yaklaşık 10 dakika demlenmesine izin verin.

*Kötü kokuları ortadan kaldırmak için yeşil çay yapraklarını kullanabilirsiniz.

*Çay poşetlerinin kokular emer. Ağzı açık bir kabı kurumuş çay yapraklarını bir veya iki gün buzdolabına koyabilirsiniz.

*Mikrodalga fırın temizliğinde çay poşeti kullanımı yaygın şekilde kullanılıyor. Suyu kaynatın ve tencereyi ocaktan aldıktan sonra içine yeşil çay yaprağı ekleyin. Su soğuduktan sonra mikrodalga fırınınızın içine ve dışına yıkamak için say suyunu kullanın.

81 İl Valiliğine Çay Üreticileri / Müstahsillerinin Seyahat Belgesi Konulu Genelge Gönderildi | Karadeniz Gazetesi

TUVALET İÇİNE ÇAY POŞETİ KOYMAK

Yine sararan klozet içine çay poşeti koymak klozet içini temizleyebilmektedir. Ayrıca halılardaki kötü kokuları çay ile temizleyebilirsiniz. Demlenmiş çay yapraklarını kullanmak için önce kurutun çünkü çok ıslanırlarsa halıyı lekeleyebilir ve bu da hiç hoş olmayan bir görüntü kirliliğine neden olabilir.

cauy.jpg

Ayakkabı kokularına çay temizliği

Kokan ayakkabılarınızın içine çay poşeti veya demlenmiş kurutulmuş çay poşetini koyarsanız koku kısa sürede gidecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN