Un poşetini çöpe atanlar pişman olacak! Bu şekilde kullanın, sebze ve meyveleri 1 ay boyunca taze tutuyor

Un poşetini çöpe atanlar pişman olacak! Bu şekilde kullanın, sebze ve meyveleri 1 ay boyunca taze tutuyor

Meyve ve sebzelerin tazeliğini uzun süre koruması hepimiz için oldukça önemli. Bunu sağlamak için çeşitli yöntemler denesek de aslında en etkili yöntemi belki de birçok kişi şuana kadar hiç duymadı. Peki o yöntem ne mi? Tabi ki de un poşeti. Un poşetini bu şekilde kullanın, sebze ve meyveleri 1 ay boyunca taze tutuyor…

Meyve ve sebzelerin tazeliğini korumak oldukça önemli bir konu. Özellikle alışverişini aylık yapanlar için aldığı meyve ve sebzeleri en azından 15 gün tüketebilmek büyük önem taşıyor.

Fakat bazen alınan meyve sebzeler çabuk çürüyebiliyor. Bu sorunu çözmek içinse çeşitli yöntemlere başvuruluyor.

un-poseti.jpg

Kimisi meyve ve sebzeleri yıkayarak peçeteye sarıyor ve saklama kabına koyuyor kimisi de vakumlayarak saklamayı tercih ediyor. Fakat bu zamana kadar hiç aklınıza gelmeyen bir yöntem sizi tüm saklama zahmetlerinden kurtaracak.

UN PAKETLERİNİN MEYVE VE SEBZELER ÜZERİNDEKİ İNANILMAZ ETKİSİ

Un paketlerinin içinden çıkan kahverengi kağıtlar aslında unun böceklenmesini önlemek için koyuluyor. Ancak bu kağıtlar bir de meyve ve sebzeleri uzun süre taze tutmaya yarıyor.

un-poseti-1.jpg

Bu yüzden aldığınız unu boşalttıktan sonra kabını çöpe atmayın. İçerdeki kahverengi kağıdı undan arındırdıktan sona buzdolabınızın sebzelik bölümüne serin. Önceden yıkayıp kuruladığınız sebze ve meyveleri de bu kahverengi kağıdın üzerine yerleştirin. Bu yöntemi denemiş olanlar meyve ve sebzeleri bu şekilde muhafaza etmenin 1 ay boyunca bozulmasını engellediğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN