Ünlü isim Instagram ve Tiktok paylaşımları nedeniyle tutuklandı! Fuhşa teşvikle suçlanıyor

Ünlü isim Instagram ve Tiktok paylaşımları nedeniyle tutuklandı! Fuhşa teşvikle suçlanıyor

Milyonlarca takipçisi olan internet fenomenlerinin paylaşımları beğeni ve yorum yağmuruna tutulsa da zaman zaman eleştirilere ve tartışmalara da neden olabiliyor. Sosyal medya ünlüsü genç kadın, uygunsuz içerik yayınladığı için tutuklandı. Savcıların, ünlü fenomenin fuhşa teşvik ettiğine karar verebilir. İşte, tutuklanan o sosyal medya fenomeni...

Mısır'da da bir ünlü fenomenin paylaşımları ülkede tartışmalara neden oldu.

Medyatava'da yer alan habere göre, Salma Elshimy adlı sosyal medya ünlüsünün Instagram, Tiktok ve Youtube'da yaptığı paylaşımlar Mısır'da genel ahlaka aykırı bulundu.

Mısır'ın İskenderiye kentinde bulunan Mali ve Ticari İşler Savcılık teşkilatından yetkililer, ünlü model ve blog yazarı Salma Elshimy'nin tutuklanmasına karar verdi.

Mısır'da yaşayan genç kadın, maddi kazanç karşılığında sosyal medyada uygunsuz içerik yayınladığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

salma-elshimy-instagram-tiktok-4.jpg

TELEFONUNA VE BİLGİSAYARINA EL KONULDU

Salma Elshimy, uygunsuz içerik yayınlamak ve sosyal medya platformlarını kötüye kullanarak Mısır toplumunun değerlerini zedelemekle suçlandı. Mahkeme tarafından 2.600 pound (yaklaşık 63 bin TL) para cezasına çarptırıldı. Ayrıca bilgisayarına ve cep telefonuna da el koyuldu.

Salma Elshimy'nin yayınladığı videoların uygunsuz olduğu, takipçi artırmak için yaptığı ve maddi kazanç sağlamak için oluşturulduğu için de yaptıklarının fuhuş olarak sınıflandırılabileceği belirtildi.

Savcılar, ünlü sosyal medya fenomenin yaptıklarının insanları fuhşa teşvik etmek olduğuna karar verirse, üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

salma-elshimy-instagram-tiktok-3.jpg

DAHA ÖNCE DE TUTUKLANMIŞTI

Salma Elshimy'nin başı ilk defa polisle derde girmiyor. Genç kadın, 2020 Aralık ayında Kahire'de bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 4700 yıllık Basamaklı Zoser Piramidi'nin önünde Kleopatra kılığına girerek fotoğraf çekimi yaptığı için de tutuklanmıştı.

Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziri'nin antik yerlere saygısızlık eden herkesin ciddi şekilde cezalandırılacağı konusunda uyardığı fotoğraf çekimi hem kışkırtıcı hem de saldırgan olarak nitelenmişti.

Ancak genç model, yaptıklarının yerel turizmi geliştirmek olduğunu ve polisin de büyük beden çekimi olduğu için kendisine müdahale ettiğini, zayıf bir manken olsaydı böyle bir tutuklama yapılmayacağını iddia etti.

salma-elshimy-instagram-tiktok-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN