Usta şefler biberin acı olduğunu bu şekilde anlıyormuş… İşte biberin acı olduğunu anlama tüyosu…

Usta şefler biberin acı olduğunu bu şekilde anlıyormuş… İşte biberin acı olduğunu anlama tüyosu…

Çarşıdan pazardan aldığımız biberin acı olup olmadığını merak mı ediyorsunuz? Bunu anlamanın yolu çok basit. Usta şefler biberin acı olup olmadığını bu şekilde anlıyormuş. İşte biberin acı olduğunu anlama tüyosu…

marketten aldığınız biberlerin acı mı yoksa tatlı mı olduğu konusunda tereddüt ediyorsanız bu yöntemi başvurabilirsiniz. Usta şefler biberin acı olup olmadığını bu şekilde anlıyormuş…

ACI BİBER NASIL BELLİ OLUR?

Biberin acı olup olmadığını anlamak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu yöntem size yol çizecek. Acı biber de keskin bir koku bulunurken aynı zamanda geniz yakması problemi de görülmektedir. Acı biber çekirdeği temizlenirken acı olup olmadığı hissedilir. En etkili yöntem ise sert ve kırılgan olan biberi ortadan ikiye kırdığınızda hafifçe koklamak olacak.

aci-biber-anlama.jpg

TATLI BİBER NASIL ANLAŞILIR?

Biberin sapı ile gövdesinin birleştiği kısımda bulunan taç yaprakların yıldız şeklindeki çıkıntılarının sayısı 5'e ulaşıyorsa ya da 5'ten asla bu biber tatlı demektir. Eğer yıldız sayısı 6 veya daha fazla ise bu biberin acı olduğunu gösterir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN