Koltuğunuza dökülen yağ lekesi nasıl çıkar? İşte dökülen yağ lekelerinden anında kurtulmanın mucizevi formülü

Koltuğunuza dökülen yağ lekesi nasıl çıkar? İşte dökülen yağ lekelerinden anında kurtulmanın mucizevi formülü

Yağ lekeleri herkesin başına gelebilen ve oldukça can sıkıcı durumlardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Son derece zorlu lekeler arasında yer alan yağ lekelerini temizlemek için bazı anlarda birden fazla ürünü uygulamak zorunda kalabiliyoruz. Özellikle koltuklarda bulunan ve yok edemediğimiz lekeler adeta sinir bozucu şekilde görünebiliyor. Bu yöntemler sayesinde artık yağ lekelerinden anında kurtulacaksınız. İşte merak edilen o yöntemler.

Üzerinde yağ lekesi bulunan koltukların temizliğini gerçekleştirmek kumaşlarına göre değişkenlik gösterebilir. Özellikle koltuğun kumaşını bilmelisiniz ve buna bağlı doğru ürünleri uygulamalısınız. Yanlış ürünler koltuklarınıza zarar vermesi ile birlikte boşuna uğraşmanızada sebep olabilir. İşte kumaşlarına göre hangi ürünü kullanmanız gerektiğine dair merak edilen detaylar.

haberici.jpeg

KOLTUK KUMAŞLARINA GÖRE KULLANILMASI GEREKEN ÜRÜNLER

Eğer koltuklarınız deri kumaş ise yağ lekeleride son derece kolay bir şekilde temizlenecektir. Deri koltukları sahip olan kişiler beyaz sabun ve ılık su yardımı ile anında lekeleri ortadan kaldırabilir. Nemli olacak şekilde bir bezi sabunlu suyun içerisine batırdıktan sonra iyice sıkın ve deri koltuklarınızı güzelce silin. Daha sonra durulama işlemi gerçekleştirmek için tekrar nemli ve yumuşak bir bez kullanmayı unutmayın.

Fakat kumaş koltuklarınız varsa yağ lekelerinin üzerine karbonat ve tuz yerleştirmeniz gerekiyor. Bu yöntemi yağın kurumasını beklemeden uygularsanız daha hızlı ve etkili olduğunu göreceksiniz. Karbonat ve tuz karışımını 1 saat civarında bekletin ve nemli bir bez yardımı ile silmeniz yeterli olacaktır. Ardından Ilık bir suyun içerisine bezi batırın ve hafifçe temizleyin.

Bunların yanı sıra hassas bir koltuk kumaşına sahip koltuklarınız varsa bebek pudrası yardımınıza koşacaktır. Yağ lekesini döküldükten sonra bir miktar bebek pudrasını lekenin üzerine serpin ve 15 dakika civarında bekleyin. Daha sonra yumuşak bir bezi ılık olacak şekilde suyun içerisine batırın ve suyunu tamamen sıkın. Arından hafif ve yavaş bir şekilde koltuğunuzu silme işlemini gerçekleştirin.

haberici2-003.jpg

YAĞ LEKELERİNİ TEMİZLERKEN UNUTMAMANIZ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Son derece zorlu ve güçlük çıkaran lekelerden biriside yağ lekesi olarak bilinir. Özellikle koltuklarda karşımıza çıkan yağ lekeleri göz önünde olduğu için oldukça can sıkıcı bir hale gelebilir. Koltuklarda bulunan yağ lekelerinden kurtulmadan önce koltuk kumaşının hangisi olduğunu iyi bilmemiz gerekiyor. Eğer koltuk kumaşı hassas bir kumaşa sahip ise hasar verecek ürünlere dikkat etmelisiniz. Temizleme işlemi esnasında son derece nazik ve hafif dokunuşlar uygulamalısınız. İçerisinde kimyasal madde bulunan ve etkisi güçlü olan ürünler koltukların hızlıca eskimesini sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN