Yağ lekelerini parçalayan yöntem! 1 damlasıyla eser kalmıyor... Yapımı ise çok basit

Yağ lekelerini parçalayan yöntem! 1 damlasıyla eser kalmıyor... Yapımı ise çok basit

yemek işleriyle uğraşanların en büyük sorunlarından birisi de yağ lekeleridir. Yağ sadece tavada kalmayarak her tarafa sıçramasıyla temizlemesi oldukça zor olabiliyor. Kuruyan yağ lekelerini çıkartmak büyük bir zahmet isterken bu tarif hayatınızı kolaylaştıracak. Evde hazırlayacağınız doğal ve pratik tarif ile yağ lekelerinden eser kalmayacak. İşte tüm detaylar...

Yemek esnasında tavadaki yağın etrafa sürekli olarak sıçraması sonucunda oluşan lekeleri temizlemek için uzmanlar o yöntemi önerdi. Pişirme evresinde duvara, kıyafetlere, tezgaha ve ocağın üzerine sürekli olarak sıçrayan yağların temizliği oldukça zahmetli oluyor.

BU YÖNTEM SIR GİBİ SAKLANIYOR

Yemek yapma işiyle uğraşan kişilerin de bildiği üzere en inatçı lekelerden birisi olan yağ lekelerini doğru bir yöntem ile temizlemezseniz izi kalıyor. Özellikle kuruyan yağ lekeleri oldukça uğraştırıcı leke türlerinden birisi olarak biliniyor. Doğru yöntem ile yağ lekelerini anında çıkartabilirsiniz.

Yağ lekelerini zamanında temizlememek başınızı daha fazla ağrıtabilir. Rahatsız edici kokuları etrafa yaymasıyla birlikte çıkarması da zor olur. Özellikle kıyafetlerine bulaşan yağ lekelerine derhal müdahale etmeniz, kıyafetinizi kurtarabileceğiniz anlamına gelir.

tnozlc.jpg

DOĞAL YAĞ SÖKÜCÜ

Evde bulunan malzemeleri karıştırarak yağ sökücü bir doğal temizlik ürünü yapabilirsiniz. Bu tarif özellikle duvara sıçrayan yağ lekelerini çıkarmak için birebirdir. Yağ lekelerini gidermek için ihtiyacınız olan malzemeler karbonat ve sirkeden oluşuyor.

Yağlanan duvarı parıl parıl edecektir. Tek yapmanız gereken bez, sirke ve karbonatı hazırlamak. Karbonatı ve sirkeyi bir kasede karıştırarak bez yardımı ile duvardaki yağ lekelerini silebilirsiniz. Temizleme işleminin ardından durulamak adına kuru bir bez kullanmanız öneriliyor.

yag-lekesi-nasil-cikar.jpg

KIYAFETLERDEKİ YAĞ LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Pişirme esnasında en rahatsız edici olanı ise kıyafetlere sıçrayan yağ lekeleridir. Üzerinize yağ sıçraması halinde kurumayı beklemeden hemen müdahale etmeniz gerekiyor. Aksi halde yağ lekesini çıkartamayabilirsiniz.

Lekeli bölgenin üzerine önce biraz karbonat serpiştirin. Döktüğünüz karbonatı ıslak diş fırçası yardımıyla iyice lekeye yedirin. Bu yöntem işe yaramadıysa karbonat ve bulaşık deterjanını da karıştırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN