Yararını bilen evden eksik etmez! En faydalı yeme şekli buymuş! Elinize kaşık almanız yeterli...

Yararını bilen evden eksik etmez! En faydalı yeme şekli buymuş! Elinize kaşık almanız yeterli...

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti ayvanın bu faydasını bilen evinden eksik etmiyor. Bir ayvadan en çok verime almak isteyen mutlaka o işlemi yapmalı. Ayvasını dövmeyen dizini dövecek. Tüm fayda orada yatıyor. İşte tüm detaylar…

Gülgiller ailesine ait bir meyve türü olarak karşımıza çıkan ayva, Kış aylarının gelmesi ile birlikte tezgahlardaki yerini aldı. Hem besleyici hem de son derece faydalı olan ayva içerisinde barındırdığı vitamin ve minerallerle de sık sık adından söz ettiriyor. Kış aylarında hastalıklardan korunmak isteyenler de mutlaka ayva tüketmeli. İşte tüm detaylar…

AYVANIN FAYDALARI NELERDİR?

İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran ayva birçok hastalığa da iyi geliyor. Genellikle çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilen ayvanın farklı versiyonlarda da tüketildiği görülmektedir. Lif bakımından oldukça zengin bir meyve olarak karşımıza çıkan ayva tok tutma özelliği ile de diyet listelerinde sık sık yer alıyor. Aşırı tüketilmesi durumunda ishal gibi problemlerin neden olabilen ayva tüketiminin yeterli düzeyde olması gerekmektedir. Fazla tüketilmesi vücudun aşırı sıvı kaybetmesine yol açarken hipertansiyon hastaları için de tavsiye edilmiyor. Uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan ayva diyet yapanlar içinde kilo kontrolü sağlamaktadır.

ayva-yemek.jpg

AYVA NASIL TÜKETİLMELİ?

Ayvanın en faydalı hali çiğ olarak tüketildiği halidir. Ancak ayvanın daha lezzetli ve sağlıklı bir hale gelmesini istiyorsanız öncelikle dövmeniz gerekiyor. Tahta bir kaşık yardımıyla ayvanın üzerine vurarak hafif ezmeniz ayvanın daha sulu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kestiğiniz ayvaları limon ve tuza batırarak farklı bir tat oluşturabilirsiniz.

Ayvayı çiğ tüketmem diyenler ise reçel, marmelat, ayva suyu, ayva çayı olarak tüketmektedir. Buruk bir kadının olması nedeniyle herkes tarafından sevilmeyen ayva toksinleri vücuttan atarak kolon kanseri gibi Bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu bir görev almaktadır. Bunun yanı sıra öksürüğü hızla kesen ayva, bronşlarınızın da açılmasını sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN