Yaşını göstermeyenlerin sakladığı sır buymuş! Canan Karatay önerdi: Saçları parlatıp cildi bebek gibi yapıyor

Yaşını göstermeyenlerin sakladığı sır buymuş! Canan Karatay önerdi: Saçları parlatıp cildi bebek gibi yapıyor

Yaşını göstermeyenler meğer o sırrı saklıyormuş! Prof. Dr. Canan Karatay önerdi! Saçları parlatıyor, cildi bebek gibi yapıyor...

Son zamanlarda ezber bozan açıklamalarıyla gündemden düşmeyen isimlerden biri olan Canan Karatay, sağlıklı ve kaliteli yaşam için yine dikkat çekici bir öneride bulundu. Karatay, sağlık sorunlarını çözmek için düzenli olarak tüketilmesi gereken bir gıda olarak tahini önerdi.

TAHİNİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Böyle bir besin yok! Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Vücuttaki iltihabı söküp atıyor… - Nokta Gazetesi

Canan Karatay'ın önerisine göre, tahin düzenli olarak tüketildiğinde birçok sağlık sorununu çözmeye yardımcı olabilir. İşte tahinin bilinmeyen faydaları:

Kalp ve Damar Sağlığına Olan Faydaları

Tahin, kan dolaşımını düzenleyerek kalp ve damar sağlığını koruma altına alır. İçeriğinde bulunan kalsiyum ve magnezyum, kan basıncını düşürmede etkilidir. Ayrıca antiinflamatuar özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve kolesterol seviyelerinin düşmesine yardımcı olur.

Cilt Sağlığı ve Gençleştirme

Tahin, içeriğinde bulunan çinko sayesinde cildin yenilenmesine ve erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkmasına katkı sağlar. Aynı zamanda zengin yağ bileşenleri, cildin sağlıklı ve parlak bir görünümde olmasını sağlarken saç sağlığını da korur.

Tahin ne kadar tüketilmeli, tahin sade yenir mi? Tahin bağırsakları çalıştırır mı, tahinin faydaları nedir? - Sağlık Haberleri

Mineraller Açısından Zengin İçeriği

Tahin, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir ve potasyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu mineraller, vücut için gerekli olan birçok fonksiyonun sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesine yardımcı olur.

Sindirim Sistemi Sağlığına Katkısı

Lif açısından zengin olan tahin, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bu özelliğiyle sindirim sorunlarıyla mücadelede etkilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN