Yastıklardaki sarı ter lekesinden anında kurtulun! İşte kuru temizlemecilerin kullandığı o denenmiş pratik yöntem

Yastıklardaki sarı ter lekesinden anında kurtulun! İşte kuru temizlemecilerin kullandığı o denenmiş pratik yöntem

Evimizde lekelenen ve sararan tekstil ürünlerinden biri de yastıklarımız. Genellikle kullanıma bağlı, dolabınızda yada hurçlarda sakladığınız yastıklarınız zamanla sararıp lekelenebilirler. Peki sararmış lekeli yastıklar tekrar kar beyazına nasıl dönüştürülür?

Her gece uykulu başınızı yastığınıza yaslıyorsunuz, bu yüzden kir ve lekelerden muzdarip olması an meselesi. Yastıklar makyajdan, ölü deriden, terden ve salyadan kirlenir. Yastığınızı atıp yenisini almadan önce, yastıkları nasıl beyazlatacağınızı, sarı lekeleri nasıl çıkaracağınızı, yeniden yeni gibi görünmesini ve kokmasını sağlayın. Çoğu kişinin yastıklarında bu kötü manzara bulunmakta ve bu lekeleri bir türlü çıkaramamakta. Yastıklarda oluşan sarı lekeleri çıkarmak için sizlerle uzmanların denediği ve başarılı olduğu yöntemi paylaşıyoruz. Bu yöntemle yastık kılıflarınız artık yeni görünecek...

Temiz ve mis gibi yataklar ile uykuyu nasıl etkilediği arasında bir bağlantı vardır. Çoğu insanın gece ortalama sekiz saatini yatakta geçirdiği düşünüldüğünde, temiz bir yatağa ve temiz çarşaflara sahip olmak önemlidir. En kapsamlı temizlikçiler bile kaçınılmaz lekeleri görmüş olacaktır, ancak bu lekeler nereden geliyor? Ve onlardan nasıl kurtulabilirsiniz? Uyurken, özellikle sıcak havalarda (ve hatta kışın kalın yorganlarda bile) uyurken terlemek doğal olduğu için, çarşaflarınızın yanı sıra yastıkların da sık ve doğru bir şekilde yıkanmasıyla yastığınızın hijyenine dikkat etmek bu sarı lekelerin önlenmesine yardımcı olabilir. Uzmanlar, yastıklarda daha fazla hasarı önlemek için bu lekeleri çıkarmak için ağartıcı kullanılmaması konusunda uyardı.

yastik-nasil-temizlenir-1.webp

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE YASTIKLARDAKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKAR?

Çoğu yastık makinede yıkanabilirken, bazıları yalnızca elde temizleme veya kuru temizleme gerektirir. Bu nedenle, yastıklarınızı yıkamadan önce üzerindeki bakım etiketlerini kontrol etmeniz önemlidir. Yastıklarınızdaki o kötü sarı lekeleri çıkarmanız için yapmanız gereken tek şey, çamaşır makinenizin deterjan bölümüne 3 ölçek çamaşır sodası, 1 çay bardağı beyaz sirke, yarım çay bardağı sıvı arap sabunu ekleyiniz. Çamaşır makinesinin ikinci yıkama döngüsünde tam su alırken yine deterjan bölüme 1 büyük kahve fincanı limon suyu eklemeniz yeteli olacaktır.

yastik-nasil-temizlenir-2.webp

YASTIKLAR NASIL LEKESİZ TUTULUR?

Yastıkları dezenfekte ve lekesiz tutmak için ara sıra yıkamanız gerekecek olsa da, yıkamalar arasında taze olmalarını sağlamak için alınması gereken özel önlemler vardır. Yastıklarınızı yastık kılıflarının yanı sıra bir yastık koruyucu ile kapladığınızdan emin olun. Bunları yatak takımınızla birlikte haftada bir değiştirin. Yastıklarınız aşırı terleme veya başka nedenlerle özellikle kirleniyorsa, haftada iki kez değiştirin. Yastık kılıflarını değiştirirken, taze kokmaları için yastık yüzeyini keten spreyi ile püskürtün. Bu aynı zamanda iyi bir uykuyu teşvik etmek için spreye uçucu yağlar eklemeyi düşünmek için harika bir zamandır. Lavanta ve sedir ağacı kokularını öneriyoruz.

Makinede yıkanabilir yastıkların yılda en az iki kez beyazlatıcı bir maddeyle temizlenmesi önemlidir. Yastıkları yıkarken daima nazik sıkma ve durulama döngüsünü kullanın. Sarı yastıkları önlemek için gerektiğinde hassas yastıkları temizlemek için bulaşık makinesi deterjanı veya hafif çamaşır deterjanı kullanın. Temiz yastıklarda leke oluşmasını önlemek için yatmadan önce yüzünüzdeki makyajı ve kiri temizlediğinizden emin olun. Yatmadan önce saçınızı fırçalamak, aksi takdirde yastığınıza bulaşabilecek kir ve yağları da temizler. Temiz, ferah kokusu ve yumuşak, yumuşaklığıyla sizi uykuya daldıran yeni yastıklarda uyumaktan daha iyi bir şey olamaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN