Yeni rende almaya son! Körelen rendeleri jilet gibi yapıyor! Herkesin evinde bulunuyor uygulaması da çok basit

Yeni rende almaya son! Körelen rendeleri jilet gibi yapıyor! Herkesin evinde bulunuyor uygulaması da çok basit

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan rendeler kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde keskinliklerini kaybediyor. Yeni bir rende almak yerine Evde bulunan rendenize jilet gibi keskin bir hale getirmekte oldukça basit. Hem de her evde bulunan basit bir malzeme ile oldukça basit bir uygulama yeterli olacak. İşte rendeleri jilet gibi yapan o yöntem…

Mutfakta sıklıkla başvurduğumuz en önemli mutfak ürünleri arasında yer alan rendenin keskinliğini artırmak için bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Havuç, turp, kereviz salatalık ya da peynir gibi birçok ürünü küçük parçalara bölmek için kullandığımız rendeler keskinliğini kaybettiğinde resmen kullanılmaz bir hal alıyor. Bu yöntemi uygulayan bir daha yeni rende almayacak. İşte rendeleri jilet gibi yapan o yöntem…

RENDELERİNİZ DAHA KESKİN KALACAK

Mutfaklarda sıklıkla kullandığımız rendelerin körelmesine önlemek ya da körelenlere eski haline getirmek için uygulayabileceğiniz çok basit bir yöntem bulunuyor. Yeni bir rende almak yerine bıçakları keskin bir hale getirmek için mutfaklarda sıklıkla kullandığımız tek bir üründen yararlanmak yeterli olacak. Sert kabuklu malzemeler rende bıçaklarını keskinliğini azaltırken körelmesine neden olmaktadır. Rende bıçaklarının düzenli temizlenmesi ve bakımının yapılması da körelme süresini uzatıyor.

rende-bilemek.jpg

JİLETTEN DAHA KESKİN OLACAK

Körelen rendenize adeta bir jilete döndüreceksiniz. Mutfaklarda sıklıkla kullandığımız alüminyum folyo kullanarak rende bıçaklarını keskin bir hale getirmekte oldukça pratik oluyor. Uçakların yüzeyindeki aşınmış ve körelmiş kısımların temizlenmesi ve yeniden keskin bir kenar oluşturulmasına yardımcı olan alüminyum folyo adeta yeni bir rende üretiyor.

Alüminyum folyo üzerinde herhangi bir kalıntı veya kir olmamasına dikkat ederek alüminyum folyonuzu top haline getiriniz. Avuç içi büyüklüğündeki bir alüminyum folyo bu işlem için yeterli olacaktır. Top haline getirdiğiniz alüminyum folyoyu rende bıçakları üzerine yerleştirerek hafif basınç uygulayarak bıçakları sürtünüz. Bu yöntem ile daha keskin bir rendeye sahip olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN