Yılbaşı ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Yılbaşı ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Dünya genelinde büyük heyecanla beklenen yılbaşı kış aylarının en sevilen günlerinden biridir Sevilen dönemlerden olan Christmas ne zaman olduğu ve hangi güne denk geldiği araştırılmaya başlandı. Yılbaşı ne zaman? Yılbaşı hangi güne denk geliyor? İşte detaylar...

Son dönemlerde dillerde olan yılbaşı internet üzerinden sıklıkla araştırılmaya başlandı. Kış aylarının en sevilen gözde günlerinden yılbaşı her ülkede gerçekleşirken bizim ülkemizde de heyecan dolu anlara şahitlik etmektedir. Yılbaşı nedir, nasıl kutlanır? Yılbaşı neden kutlanır? Yılbaşı ne zaman? Yılbaşına ilişkin merak edilenler haberimizde

CHRİSTMAS NE ZAMAN?

İsa'nın doğumu olarak kutlanan Christmas ya da Noel 25 Aralık tarihinde düzenli olarak gerçekleşir. Hristan Bayramı olup bununla beraber Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş ya da Milat Yortusu olarak da adlandırılır. 20. yüzyılın başlarında yapılmaya başlanan Noel, Hristanlar olmayanlar tarafından da kutlanıp hediye alışverişi etrafında yoğun ilgi gösterilerek kutlamalar yapılır.

Noel her yıl 25 Aralık tarihinde kutlanırken bazı ülkelerde ise 24 Aralık Noel arifesi olarak yapılmaya başlanıp 25 Aralık tarihinde kadar etkinlikler devam eder.

YILBAŞI NEDİR, NE ZAMAN KUTLANIR?

Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve bir sonraki yılın başlangıcı olarak 31 Aralık'ı 1 Ocak tarihine bağlayan gece yılbaşı gecesi olarak bilinir. 1 Ocak tarihinde dünyada çoğu ülke tarafından kullanılan miladi takvimi yılın ilk günü olur.

Yılbaşı ne zaman?

DÜNYADA YILBAŞI GÜNLERİ

-Roş Aşana: Musevi yılbaşısı olup Hamursuz Bayramı'nan 163 gn sonra kutlanır.

-Doğu Ortodoks Kilisesi yılbaşısı ise 1 Ocak tarihinde kutlanır İsa'nın doğum günü ise 7 Ocak'ta kutlanır. Fakat en büyük 12 Doğu Ortodoks Kilisesinin sekizi, iki tarihin aynı güne geldiği güncellenmiş Jülyen takvimini benimsemiştir.

-Celali takvimine yılbaşı Nevruz ilkbaharın başlarında kutlanır.

-Tayland, Kamboçya ve Laos'ta yılbaşı 13 Nisan'da başlayıp 15 Nisan tarihinde bitirilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN