Yıllarca yanlış yapıyormuşuz! Meğer buzdolabında bunu saklamamak gerekiyor! Daha çabuk bozuluyor

Yıllarca yanlış yapıyormuşuz! Meğer buzdolabında bunu saklamamak gerekiyor! Daha çabuk bozuluyor

Yıllarca bunu yanlış biliyor ve uyguluyormuşuz! Meğer o gıdanın buzdolabında saklanmaması gerekiyor! Daha çabuk bozulmasına neden oluyor...

Ekmek, günlük yaşamda sık tüketilen temel gıdalardan biridir. Uzmanların, ekmekleri muhafaza etmek için yapılan bazı yaygın hatalara dikkat çekti. Ekmeklerin buzdolaplarında veya buzluklarda saklanmasının aslında yanlış bir tercih olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun ekmeklerin tazeliğini kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

BUZDOLABINDA SAKLANAN EKMEKLER DAHA ÇABUK BAYATLIYOR

ekmegi-buzdolabina-koymayin-1.jpg

Ekmeğin buzdolaplarında saklanması, moleküllerin kristalize olmasına yol açtığını ifade eden uzmanlar, bu durumu açıklarken, ekmeklerin buzdolaplarında saklanmasıyla yapılarında bulunan su moleküllerinin azaldığını ve sadece karbonhidratın kaldığını belirtti. Karbonhidrat ağırlıklı bir ekmek yapısının daha çabuk bayatladığını ve lezzetini kaybettiğini vurgulayan uzmanlar, ekmeklerin uygun bir kapta hava almadan saklanması gerektiğini öneriyor.

EKMEK 3 GÜN BOYUNDA ODA ISISINDA SAKLANABİLİR

ekmegi-buzdolabina-koymayin-2.jpg

Uzmanlara göre, ekmek ürünleri, mutfak tezgahlarında bile hava koşullarına bağlı olarak 3 güne kadar sorunsuz bir şekilde saklanabilir. Ayrıca, gereksiz miktarda ekmek alınmamasının bu tür sorunlarla karşılaşmamak için önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, taze ve lezzetli ekmeklerin keyfini uzun süre çıkarmak için doğru saklama yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN