Yıllarca zararlı denildi, herkes yerken çekindi! Meğer faydası çok daha fazlaymış…

Yıllarca zararlı denildi, herkes yerken çekindi! Meğer faydası çok daha fazlaymış…

Hayatımızın içerisinde yer alan pek çok farklı besin kaynağı yer alırken yıllarca zararlı denilen o besinlerin daha faydalı olduğu ortaya çıktı. Zararlı denildiği için herkesin uzak durduğu o besinlerin saymakla bitmez faydaları herkesi şaşırttı. İşte tüm detaylar…

Yıllardır zararlı oldu öne sürülen bazı besin gıdalarının aslında faydalı olduğu ortaya çıktı. Beslenme uzmanları tarafından incelenen gıda besinleri hakkındaki o inceleme herkesin bildiği yolu şaşırttı. İşte tüm detaylar…

KİMSE AĞZINA SÜRMÜYORDU GERÇEK HERKESİ ŞAŞIRTTI

Zararlı olduğu söylenilen ve sürekli tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarılar yapılan o besinlerin Aslında faydalılar listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Son zamanlarda besin gıdaları üzerinde yoğunlaştırılan araştırmalar ilginç detayları da ortaya çıkıyor. Zararlı olduğu söylenilen o besinlerin faydaları belirlendi uzak duranlar şaştı kaldı.

patlamis-misir.jpg

PATLAMIŞ MISIR

Tam tahıllılar ve lif açısından zengin bir besin kaynağı olan patlamış mısır tereyağı ve tuzla kaplanmadığı sürece oldukça sağlıklı bir besin kaynağı olarak biliniyor. Bir bardak sade mısırın doğal buharda pişirilmesi 30 kalori ortaya çıkarırken yumuşak yiyeceklerden hoşlanmayan kişiler hafifçe deniz tuzu serpiştirerek daha lezzetli bir hale getirebilir.

ton-baligi-3.jpg

KONSERVE TON BALIĞI

Hem tazesi hem de konservesi oldukça besleyici bir ürün olan ton balığı 85 gram konserve içerisinde 16 gram protein içermektedir. 85 gram taze ton balığı ise 20 gram protein içeriyor. Ton balığının nasıl tüketildiğine bakılmaksızın hem sağlık için hem cilt hem de saç için Omega-3 yağ asitleri barındıran oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

muz.jpg

MUZ

Ortalama 110 kalori ve 14 gram şeker içeren muz yüksek miktardaki potasyum ile birlikte kan basıncını düşürmeye destek oluyor. Muzda bulunan antioksidanlar C vitamini açısından kanser riskini en aza indirir.

cikolata-1.jpg

ÇİKOLATA

Çikolatanın bilinçli tüketilmesi durumunda vücuttaki stresi azalttı belirtilirken kortizon hormonu salgılanmasına destek olduğu biliniyor. Tüm bunların yanı sıra beyin aktivitelerini hızlandırıp kan basıncını ve kolesterolü de düzenlemektedir.

kuru-fasulye-2.jpg

KONSERVE FASULYE

Kuru fasulyeye oranı fazla sodyum içermesine rağmen besin değeri oldukça fazla olan konserve kuru fasulye tazesi ile aynı oranda kalori içermektedir. Her ikisinin içerisinde de 14 gram protein ve 12 gram lif bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN