Yıllardır çöp diye atıyoruz! Meğer saç dökülmesinin çözümü ondaymış: Rapunzel gibi saçların tek sırrı

Yıllardır çöp diye atıyoruz! Meğer saç dökülmesinin çözümü ondaymış: Rapunzel gibi saçların tek sırrı

İnsan sağlığı üzerindeki faydaları saymakla bitmeyen cevizin kendisi kadar kabukları da faydalı. Yıllardır bilmeden çöpe attığımız ceviz kabukları, aslında dökülmesinden şikayet ettiğimiz saçlarımız için aradığımız o çözümmüş. İşte, ceviz kabuğunun saç üzerindeki faydası...

Ceviz, büyük küçük birçok kişi tarafından severek tüketilen bir besin. Cevizi yerken doğal olarak herkes çöp olarak gördüğü için kabuklarını da çöpe atıyor. Ancak, çöp olarak gördüğümüz kabukları saçlarımız için aradığımız o çözümmüş...

CEVİZ KABUĞUNUN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Ceviz kabuğu:

- Kepeği önler

- Saç köklerini onarır

- Saç dökülmesini azaltır

- Saçların parlamasını sağlar

- Saçları nemlendirir

- Saçlar için doğal bir boyadır

ceviz-faydalari-1.jpg

SAÇ İÇİN CEVİZ KABUĞU KÜRÜ

Uygun bir tencereye 10-15 tane ceviz kabuğu koyun ve kabukların üzerini hafifçe örtecek kadar su ekleyin. Ocakta iyice kaynayana kadar bekleyin.

Kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumasını bekleyin. Soğuyan kabuğun suyunu ıslak saçlarınızın kökten uca her yerine uygulayın. Bir sonraki duşa kadar bu kürü yıkamadan kafanızda bekletin. İlk kullanımda bile saçlarınızda koku, yağlanma, dökülme gibi sorunlar olmadığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN