Yumurta kaynatırken suya bir parça limon sıkın etkiyi görün! Bu yöntemi deneyen bir daha bırakamıyor

Yumurta kaynatırken suya bir parça limon sıkın etkiyi görün! Bu yöntemi deneyen bir daha bırakamıyor

Yumurta; yeterli ve dengeli beslenmede, vücuda gerekli olan besin öğelerinin neredeyse tamamını vermesi sebebiyle son derece değerli. Uygun miktar ve oranda tüketildiği takdirde olmazsa olmaz besinler arasında yer alıyor. Peki yumurta kaynatırken limon sıkmanın nedeni nedir?

Yumurtaların birçok besin maddesi vardır, ancak alacağınız sağlık faydası, yemeği hazırlama şeklinize bağlıdır. Onları servis etmenin tonlarca farklı yolu olsa da, haşlanmış yumurtaların faydaları çok uzun sürebilir. Hazırlanma açısından, yumuşak ve katı haşlanmış yumurtalar arasındaki tek fark, pişirme süresidir. Sıcakta ne kadar süre kaldıklarına bakılmaksızın, haşlanmış yumurtalarda bol miktarda besin vardır, ancak daha sert haşlanmış yumurtalar, salmonella gibi zararlı bakterilerden kaçınmak söz konusu olduğunda daha iyi bir bahistir.

haslanmis-yumurta-d9e6ef6f-29d4-4aa3-a455-0e4b2fc3f6e4.webp

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN SAĞLIK YARARLARI

Lezzetlidirler, doyurucudurlar ve her yaşta sağlığınız için iyidirler. İşte katı haşlanmış yumurtaların sağlığa faydalarına dair bazı örnekler.

KİLO KAYBI

Haşlanmış yumurtalar mükemmel bir yağsız protein kaynağıdır. Çok fazla kalori doldurmadan sizi dolduracaklar, bu da kilo vermek istiyorsanız yardımcı olur.

DOĞUM ÖNCESİ KEMİK GÜCÜ

Haşlanmış yumurtalardaki protein, doğum öncesi gelişimi desteklemek için D vitamini ile birlikte çalışır. Bu elementler, hamilelik boyunca bebeğinizin dişlerini, kemiklerini ve genel gelişimini destekler.

AZALTILMIŞ KOLESTEROL

Haşlanmış yumurta akı, diğer bazı formlarından daha sağlıklıdır. Kaynattıktan sonra, düşük kolesterollü atıştırmalıkların tadını çıkarmak için sarıları çıkarın.

KOLİN KAYNAĞI

Kolin, hücresel bakım ve büyüme için önemlidir ve katı yumurta, ABD diyetinde bunun en önemli kaynağıdır.

MAKULA DEJENERASYONUNU ÖNLEYİN

Haşlanmış yumurtalarda bulunan lutein ve zeaksantin, göz sağlığınızı korumaya yardımcı olan antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

ARTAN ZİHİNSEL ENERJİ

Haşlanmış yumurtalarda protein ve kolin gibi sağlıklı elementlerin kombinasyonu, özellikle kahvaltıdan hemen sonra beyninizin çalışmasına yardımcı olur.

basliksiz-9.jpg

Peki bu kadar çok faydalı olup, çok tüketilen haşlanmış yumurtanın kabukları çatlamadan nasıl pişirilir? Yumurtalarınızı katı pişmiş seviyorsanız, limonları etrafta tutmak kötü bir fikir değildir. Yumurtaları kaynayan suya atmadan önce, pişerken çatlamalarını önlemek için kabuklarının üzerine biraz limon suyu sürmeyi deneyin. Bu sırada suya bir çay kaşığı limon suyu damlatırsanız, yemeye hazır olduğunuzda yumurtaları soymak çok daha kolay olacaktır. Ve yumurtaların tadını etkileyen meyve suyu konusunda endişelenmeyin - aşırıya kaçmadığınız sürece bunu hiç fark etmemelisiniz.

İhtiyacınız olan: Limon suyu ve pasta fırçası (veya kağıt havlu)

Yapmanız gereken: Yumurtayı ocaktaki soğuk su kabına koymadan önce yumurta kabuğunun her tarafına limon suyu sürün. Ardından, tercih ettiğiniz süre boyunca yumurtanızı her zamanki gibi kaynatmaya devam edin.

Bu nasıl işe yarıyor? Limon suyunun asiditesi, yumurtalar pişerken kabukların bozulmadan kalmasına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN